Regija
KOORDINACIJA TZ S PODRUČJA OSJEČKE ŽUPANIJE

PPS oznake - dobrodošlica za
turiste tijekom cijele godine
Objavljeno 21. studenog, 2014.
Wine Tour Slavonije i Baranje dio je PPS koncepta - produženja predsezone i posezone

DONJI MIHOLJAC– Turistička zajednica Osječko-baranjske županije održala je jučer u Donjem Miholjcu 5. koordinaciju turističkih zajednica s područja županije.

Obuhvaćeno je izvješće o provedbi projekta Hrvatska 365 za destinaciju Wine tour Slavonije, kalendar događanja za 2015. na području županije, studijski program turističkog obilaska županije za organizatore školskih putovanja te druge teme vezane uz daljnji napredak kontinentalnog turizma u ovom dijelu Hrvatske, koji unatoč recesiji bilježi sve bolje rezultate.

Destinacijom Wine tour Slavonije i Baranje, Hrvatska turistička zajednica pokrenula je projekt podizanja konkuretnosti hrvatskog turizma kroz PPS koncept - koncept produženja predsezone i posezone. Turističke zajednice Osječko-baranjske županije kandidirale su zajedničku destinaciju pod nazivom Wine Tour Slavonije i Baranje, što se pokazalo kao iznimno dobra zamisao pretočena u projekt koji je oduševio turiste. U projekt su uključeni pružatelji usluga smještaja, poput privatnih iznajmljivača, kampova, hotela i sl., turističke agencije, ugostiteljski objekti, trgovine i svi ostali pružatelji usluga turistima, a za sudjelovanje u projektu definirano je razdoblje rada objekata od 1. rujna do 31. prosinca 2014.

- Kako bi se osigurala uspješna tržišna komunikacija koja može pridonijeti boljoj vidljivosti i vrijednosnoj percepciji turista u Hrvatskoj kao destinaciji koja ima atraktivnu PPS ponudu, uvodi se sustav PPS oznaka i certificiranja, kojim će biti obuhvaćeni subjekti javnog i privatnog turističkog sektora. Implementacija sustava oznaka pružit će neposrednu korist i nositeljima oznaka destinancije i gospodarskim subjektima budući da će im osigurati veću vidljivost i prepoznatljivost i lakše pozicioniranje na tržištu. Također, mogće je neograničeno korištenje oznake u svim marketinškim aktivnostima, članstvo u destinacijskom i nacionalnom PPS klubu, kao i isticanje nositelja oznaka na posebnoj PPS podstranici internetskog portala HTZ-a. S intenzivnijim razvojem PPS ponude u sljedećim godinama planirano je formiranje zasebne PPS internetske stranice HTZ-a, kao i promocija kroz komunikacijske kampanje koje će provoditi HTZ - naglašeno je na koordinaciji.

Bilo je riječi i o kalendaru manifestacija za sljedeće razdoblje, koji zahtijeva još bolje uvezivanje i umrežavanje turističkih djelatnika s ovih prostora.

Lidija ANIČIĆ
Želimo ekskurzije i kruzere

- U posljednjih deset godina učinjeni su značajniji pomaci u razvoju turizma na ovim prostorima, čime možemo biti zadovoljni, no unatoč tome i dalje se trudimo da se naši projekti na tom planu realiziraju još brže i da budu još bolji. Posebno ćemo se bazirati na jače privlačenje školskih ekskurzija u ovaj dio Hrvatske jer je to segment s puno potencijala koji je nedovoljno iskorišten, te na jače profiliranje posebice Osijeka, ali i Batine i Aljmaša, kao sve poželjnije i atraktivnije destinacije za kruzere - najavio je na skupu u Donjem Miholjcu Antonio Sobol, direktor Turističke zajednice Osječko-baranjske županije.

PPS oznakama i certificiranjem bit će obuhvaćen javni i privatni sektor

Najčitanije iz rubrike