Crna kronika
DONJI MIHOLJAC: POTJERA ZA 26-GODIŠNJAKOM

Ukradenim automobilom zabio se u policijsko vozilo
Objavljeno 21. studenog, 2014.

DONJI MIHOLJAC - Filmska potjera za 26-godišnjim bjeguncem kao na filmskom platnu zbila se u srijedu na području Donjeg Miholjca. Bjegunac je pokušavao umaknuti ukradenim vozilom, ali je na kraju izazvao sudar s policijskim vozilom u kojem su nastradala dva policajca. Oni su, kontrolirajući promet, uočili automobil koji se kretao brže nego što je to dopušteno i pokušali ga zaustaviti. Nije im uspjelo.

- Vozilo se nije zaustavilo, nego je nastavilo kretanje u smjeru Valpova. Policajci su krenuli za njim i s pomoću svjetlosnih i zvučnih signala pokušavali ga zaustaviti. U mjestu Črnkovci vozilo je skrenulo u Ulicu Nikole Tesle te se ponovno pokušalo uključiti u promet vožnjom unatrag, pri čemu je oduzelo prednost prolaska službenom vozilu, nakon čega je došlo do prometne nesreće - doznajemo od Vlade Krznarića iz PU osječko-baranjske. Dva policajca u sudaru su lakše ozlijeđena, a 26-godišnjak je na kraju uhićen i predan pritvorskom nadzorniku.

Istragom je utvrđeno da je pokušavao pobjeći automobilom koji je u noći između ponedjeljka i utorka ukraden na području Zagreba. Zbog bježanja, izazivanja sudara i svega što je 26-godišnjak pri bijegu napravio, PU osječko-baranjska protiv njega je podnijela kaznenu. Prijeti mu tri godine zatvora.

Tijekom 2013. godine u cijeloj Hrvatskoj ispisano je samo 38 kaznenih prijava za obijesnu vožnju. Svih 38 vozača policija je pronašla i sankcionirala. Zakon o obijesnoj vožnji stupio je na snagu 1. siječnja prošle godine.S.Lacić

BJEŽEĆI OD POLICIJE IZAZVAO SUDAR I OZLIJEDIO ČETIRI OSOBE

Prije samo tjedan dana, bježeći od vukovarske policije, 57-godišnji se muškarac automobilom zabio u drugi policijski automobil i još dva vozila. Bježati je počeo u Vukovaru, a četverostrukim sudarom 57-godišnjakov je bijeg okončan kod Trpinje. Razlog ignoriranja policijske zapovijedi da se zaustavi najvjerojatnije je bio ilegalni duhan u vozilu. Bježeći od policije, nedaleko od Trpinje, udario je u tri automobila. U sudaru je 57-godišnjak teže ozlijeđen, a tri osobe lakše.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike