TvObzor
RTL 2 : FACE

Nezaobilazna večernja zabava
Objavljeno 21. studenog, 2014.
Serija je premijerno emitirana u SAD-u, a emitirala se, između ostalih zemalja, i u Australiji, Kanadi i Velikoj Britaniji, a od ove jeseni možete je pratiti i u programu RTL Televizije, svake subote na RTL2 vas točno u 21 sat čeka dupla porcija “Faca“

Serija “Face”, ili u originalu “Suits”, počela se emitirati 2011. godine. Vrlo brzo je stekla status nezaobilazne večernje zabave u američkim kućanstvima, a njena se popularnost ubrzo počela širiti.

Autor serije je Aaron Korsh, a glavne likove tumače Patrick J. Adams i Gabriel Macht. Michael "Mike" Ross (Patrick J. Adams) dobio je pozamašnu školarinu za studij prava na Harvardu, no ubrzo biva izbačen s fakulteta jer je prodavao odgovore za testove iz matematike koristeći se svojim sjajnim talentom - fotografskim pamćenjem.

Sebični i neobazrivi mentor

Kako više nigdje ne može studirati pravo, Mike postaje dostavljač na biciklu. Prijatelj ga nagovara da u jednoj dostavi prošverca marihuanu, no na putu do mjesta sastanka Mike shvaća da će upasti u policijsku zasjedu. U posljednji tren skreće i naleti na intervju za posao u elitnoj njujorškoj pravnoj tvrtki “Pearson Hardman” u kojoj radi Harvey Specter (Gabriel Macht). Harvey je nedavno postao stariji partner i među odvjetnicima s Harvarda mora pronaći svog novog, mladog partnera. Iako zapravo nikada nije studirao, a kamoli završio pravo, Mike ga uz pomoć svog odličnog pamćenja uvjeri kako je on najbolji kandidat i dobiva posao.

Harvey Specter je tipičan korporativni odvjetnik, jedan od trojice najboljih studenata svoje generacije na Harvardu i jedan od najboljih odvjetnika u New Yorku. Sebičan i neobazrivi mentor, emocionalno hladan prema klijentima i spreman na sve zbog pobjede.

Problemi na poslu

Simpatični, suosjećajni i pomalo naivni Michael Ross se u početku ne uklapa u korporativnu igru moći, no ubrzo se stvari počinju mijenjati. Tajnu njegova zaleđa u početku zna samo Harveyeva tajnica i prijateljica Donna Paulsen, a među prvima će ga ugroziti Louis Litt, mlađi partner, Harveyjev najveći rival i Mikeov supervizor. Uz probleme na poslu Mike se konstantno suočava i s onima u privatnom životu. Razvije emotivnu vezu s bivšom djevojkom svog prijatelja Trevora, koji mu se odluči osvetiti na najgori mogući način – Mikeovim će šefovima otkriti njegovu tajnu. Glavne uloge u serijalu face tumače Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Meghan Markle, Rick Hoffman, Sarah Rafferty, Gina Torres

PRVE DVIJE EPIZODE

Nakon što je Harvey Specter konačno postao stariji partner u pravnoj tvrtki “Pearson Hardman”, dobiva zadatak zaposliti mladog odvjetnika s Harvarda. Na razgovor za posao igrom slučaja dolazi Mike i, iako nikada nije studirao pravo, uspije impresionirati Harveya. Sudac sumnja da je Harvey imao aferu s njegovom suprugom i zbog toga ne donosi objektivne odluke u slučajevima koje zastupa Harvey. U međuvremenu Louis otkriva da je Mikeov test na drogu ispao pozitivan.

Možda ste propustili...

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

Najčitanije iz rubrike