TvObzor
HRT

Snaga volje
Objavljeno 21. studenog, 2014.
HRT će ponedjeljkom na Prvom programu prikazivati novu emisiju “Snaga volje”, a u toj emisiji zabavnog karaktera s elementima realityja primarni sadržaj je poduzetništvo.

Šest poduzetnika početnika sa svojim projektima natječu se za vrijednu nagradu od 75.000 kuna. U natjecateljskom dijelu emisije poduzetnici početnici obavljaju zadatke kojima se simuliraju realni poslovni izazovi. Zadacima za natjecatelje pratimo sve faze razvoja poduzetničke ideje - kako oblikovati ideju, kako ju predstaviti, kako naći sredstva za financiranje pa sve do marketinga i prodaje. Tri mentora pomažu natjecateljima u rješavanju zadataka. Tri člana Ocjenjivačkog suda odlučuju tko napušta natjecanje, a tko nastavlja - sve do finala i izbora pobjednika serijala.

Natjecatelji i mentori

Natjecatelji su: Valentina Tereza Jonjić iz Ike kod Opatije, Dario Boras iz Splita, Iva Šamanić Jureša iz Njivica na Krku, Ivan Mrvoš iz Solina, Ivana Pavičić iz Pleternice i Miran Katar iz Koprivnice. Mentori su: Kristina Ercegović, poduzetnica koja projektom “Business Caféa” educira i umrežava male poduzetnike, vodi radionice “Sam svoj gazda”, piše blog, često je predavač i mentor na raznim startup projektima. Gvido Prister je poduzetnik, magistar ekonomije koji je u rajskoj prirodi Mrežnice sagradio turističko ekonaselje iskoristivši za to sredstva iz fondova Europske unije. Dalibor Čvek radi kao tajnik udruge poslovnih anđela koji investiraju u startup projekte. Organizira i koordinira poslovanje tvrtke ONCE football koja nogometnim profesionalcima nudi statističke podatke o igračima.

Ocjenjivački sud

U Ocjenjivačkom sudu su Tajana Kesić Šapić, pomoćnica direktora sektora za industriju te voditeljica Odjela za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj u HGK-u, Davor Štern, rocker, naftaš, ministar, direktor, poduzetnik, graditelj te Saša Cvetojević, uspješan poduzetnik koji investira u mnoge poduzetničke projekte u ranoj fazi razvoja. Autor i producent emisije je Marko Franjić, voditelj je Željko Kardum, dok je redateljsku palicu preuzeo Zoran Margetić.

Pripremio : Nikola KUČAR
Prva emisija

Poduzetnici početnici imaju tri minute za predstavljanje svojih projekata. U tom vremenu trebaju impresionirati žiri, ali i gledatelje HTV-a. Prije toga vidjet ćemo profile natjecatelja, o tome što rade, što o njima kažu prijatelji, roditelji. Ivan Mrvoš predstavlja LED stolice, Iva Šamanić Jureša jastuke od memorijske pjene, Miran Katar ručno izrađene električne gitare, Valentina Jonjić butik za pse, Dario Boras sustav Can't be lost, Ivana Pavičić salon za detoksikaciju. Ocjenjivački sud postavit će im pitanja vezana uz projekt, nakon čega će donijeti odluku tko je najbolje, a tko najslabije predstavio svoj projekt.

Najčitanije iz rubrike