TvObzor
RTL : TRI DVA JEDAN -PECI

Petra Jelenić i Zdravko Perić
na čelu najslađeg showa
Objavljeno 21. studenog, 2014.
Popularni slastičarsko-natjecateljski show “Tri, dva, jedan – peci!“, nakon vrlo uspješne prve sezone u kojoj je dvanaest sjajnih slastičara amatera prošlo kroz brojne kulinarske izazove kojima se testirala njihova vještina i kreativnost u pečenju slastic

Petra Jelenić i Zdravko Perić slastičarski su magovi i eksperti koji će u drugoj sezoni popularnog showa „Tri, dva, jedan – peci!“, savjetovati, kritizirati, podučavati i odlučivati o sudbini dvanaestero slastičara amatera.

Veselo i edukativno

“Veselim se, ovo je nešto novo i odlična prilika da se promovira struka. Veselo i edukativno, ne planiram biti stroga! Strogoća ne vodi ničemu. Ipak je ovdje riječ o amaterima i planiram biti realna i pravedna“, zaključila je Petra Jelenić, alfa i omega zagrebačke slastičarnice “Mak na konac”, koja se najslađim poslom na svijetu bavi već dvadeset godina. “Nema tu romantike. Zapravo sam htjela biti veterinarka, no moji prijatelji su smatrali da sam previše kreativna i da bih se trebala baviti nečim drugim. A ovo je jedan takav posao, posao u kojem se možeš izraziti kao osoba, izraziti svoju kreativnost. I tako sam upisala školu, odlično sam se snašla u svemu tome, završila sam školu pa išla i na razne tečajeve, edukaciju, čitala i 1995. godine dobila sam svoju prvu pravu priliku - raditi u Sheratonu s vrsnim slastičarima. Ostalo je, kako se kaže, povijest“. Od tada se čak četiri puta našla u ekipi koja radi na otvaranju hotela, a vrlo je ponosna i na svoj odabir slastica na večeri u povodu ulaska Hrvatske u EU.

Strast prema kuhanju

Drugu polovinu dinamičnog dvojca čini Zdravko Perić, inače od ožujka 2012. godine radi u hotelu Le Meridien Lav, u Splitu.

“Veselim se početku showa jer mi je uvijek drago kada imam priliku prenositi znanje na mlađe generacije. Sretan sam što se ovaj posao popularizirao, a i sve je više blogova, časopisa i emisija na tu temu”, kazao je Zdravko, koji je strast prema kuhanju i spravljanju slastica otkrio još u mladosti.

“Zapravo se to dogodilo slučajno, kao mlad sam otputovao u inozemstvo i počeo promatrati stvari kroz jedne druge naočale. Sada sam već više od dvadeset godina u tom poslu za koji smatram da je idealan za sve one koji imaju bilo kakvih umjetničkih sklonosti. Posebice za one koji vole putovati. Ja sam zahvaljujući svom poslu obišao svijet. Ipak, jedan od najvećih motiva zašto ovo radim i dalje je ta strast i želja da pokažem ljudima kako je ovo divan poziv”. Utjecaj talijanske kuhinje i škole ALMA ostao je jak pa kada bi morao birati najomiljeniju slasticu, Zdravko bi dvojio između tiramisua i zuppa inglese.

Njih će dvoje, uz gostujuće članove žirija, odlučivati o slastičarskoj sudbini dvanaestero kandidata, sudionika najslađeg okršaja.

Dvanaest kandidata

Popularni slastičarsko-natjecateljski show “Tri, dva, jedan – peci!”, nakon vrlo uspješne prve sezone u kojoj je dvanaest sjajnih slastičara amatera prošlo kroz brojne kulinarske izazove kojima se testirala njihova vještina i kreativnost u pečenju slastica, ulazi u drugu sezonu. Za sudjelovanje u showu prijavilo se gotovo 2500 kandidata, a odabrano je njih dvanaestero. Baš kao i prošle sezone i ove će se odvažnošću i maštom u spravljanju tradicionalnih hrvatskih slastica boriti za nagradu od 50 tisuća kuna i laskavu titulu najslastičara amatera.

U novosagrađenom Studiju 4 Jadran filma odabrani kandidati će na setu koji podsjeća na tvornicu čokolade Willyja Wonke, s više od tisuću cup cakeova i stotinu torti, spravljati slastice. Uz ovakvu kulisu će im zasigurno mašta raditi sto na sat.

Pripremio: Nikola KUČAR
NATJECATELJI SHOWA

Dominik Juriša, dvadesettrogodišnji hotelijersko-turistički tehničar iz Zagreba. Trenutačno je nezaposlen i volontira u udruzi za gluhe i nagluhe, a uz pečenje kolača bavi se latinoameričkim plesovima i bicikliranjem. Zagrebački student prava Matija Bencek kuhanje voli od malih nogu. Luka Sajc Budija, dvadesetpetogodišnji prvostupnik elektrotehnike, kuhanje je zavolio kada je vidio mamu kako “zabušava“ u pravljenju kolača. Snježana Lamešić Doko poduzetnica je s Lošinja, a Viktorija Pavlić iz Siska slastičarsko iskustvo započela je s palačinkama. I jedna i druga od prvih neuspjelih kolača do danas su daleko dogurale, što ćete, uostalom, imati prilike vidjeti i sami. Igor Hranić, dvadesetsedmogodišnji kuhar i bloger koji se nada da će jednog dana otvoriti slastičarnicu ili školu kuhanja. Ivana Tataj iz Čepina fizioterapeutkinja je koja je prvu pregaču i 'oklagiju' od mame dobila već s četiri godine, a Sanja Sajko, trgovkinja iz Novske, također je ljubav prema spravljanju slastica pokupila od majke. Natalija Rauker iz Velike Gorice zavoljela je peći kolače kada je kao srednjoškolka ispekla tortu za svadbu svoje prijateljice. Inače je vlasnica fitness centra. Violeti Terček iz Dugog Sela u kuhinji baš sve ide od ruke, a Željka Mihaljek iz Zagreba, uz to što voli spravljati kolače, rado čita i ide na plivanje. Željko Božinović iz Zagreba već je od petog razreda osnovne škole volio isprobavati recepte s paketića vanilin šećera.

Možda ste propustili...

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike