Tehno
CANON PREDSTAVIO NOVI SNAŽNI ZUM-OBJEKTIV VISOKIH PERFORMANSI

Savršen za strastvene fotografe sportskih događaja i divljine
Objavljeno 21. studenog, 2014.

Canon je predstavio EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM – snažni zum-objektiv visokih performansi u Canonovoj seriji L, savršen za strastvene fotografe sportskih događaja i divljine.

Ovaj model nasljednik je iznimno popularnog objektiva EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS USM i nudi niz unaprjeđenja kojima poboljšava kvalitetu slike i povećava upotrebljivost, stvarajući nov standard za performanse kompaktnih supertelefoto zum-objektiva. EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM nudi fleksibilnost da zabilježite objekte fotografije – bili oni blizu ili daleko – korištenjem iznimno svestrane žarišne duljine 100-400 mm.

Struktura objektiva stvorena je da pruži najvišu kvalitetu slike svakim pritiskom zatvarača. Objektiv se sastoji od 21 dijela načinjenog od kombinacije fluorita i Super UD (Super Ultra-low Dispersion) elemenata te on kao prvi EF objektiv ima Canonov novi premaz Air Sphere Coating (ASC). Taj novi antireflektirajući premaz sastoji se od sićušnih nanočestica zarobljenog zraka koji stvaraju sloj s ultraniskim indeksom refrakcije kako bi se smanjila pojava popratnih slika (ghostinga) i odbljesaka.

Poboljšan nakon povratnih informacija dobivenih od fotografa koji se koriste Canonovom opremom, novi objektiv može se pohvaliti nizom unaprjeđenja, uključujući tradicionalni zakretni zum-mehanizam poput onoga na ostalim EF zum-objektivima. Novi mehanizam omogućuje podešavanje zuma putem zasebnog dodirnog prstena za podešavanje koji nudi glatku akciju za brzo zumiranje kao i mogućnost zaključavanja zuma na željenoj žarišnoj duljini, čime se sprječava remećenje kompozicije slike slučajnim dodirom prstena za zumiranje.

Nevjerojatno kompaktan i lagan za ovako napredni telefoto objektiv, EF 100-400mm f/4.5-5.6L IS II USM optimiziran je da bi fotografima pod prstima ponudio sve što im je potrebno. Objektiv sada raspolaže ugrađenim priključkom za stalak da bi omogućio glatkiju rotaciju bez zastajkivanja, a ako je potrebno, noga za stalak može se ukloniti, smanjujući na taj način veličinu objektiva. Novo sjenilo za objektiv, ET-83D, omogućuje rotiranje polarizirajućih filtara zahvaljujući integriranom oknu za pristup.

Izrađen da ga se koristi bilo gdje, čak i u najoštrijim uvjetima, objektiv je robusne konstrukcije i odiše glasovitim duhom serije L. Konstrukcija kućišta, otporna na prašinu i vodu, nudi trajnost koju korisnici traže i osigurava da ovaj objektiv besprijekorno funkcionira i u vrlo izazovnim okruženjima. Radi dodatne trajnosti, objektiv je premazan slojem fluora na prednjim i stražnjim elementima, smanjujući mogućnost da se prljavština uhvati na njegovu površinu i negativno utječe na kvalitetu slike.(M.R.)

Možda ste propustili...

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike