Sport
TOMISLAV ŠORŠA SVJEDOK JE SVIH NEUGODNOSTI OD STRANE ISTRE 1961

Pozitivna serija Puljana protiv nas
za mene je mrtvo slovo na papiru
Objavljeno 20. studenog, 2014.
Recept za Istru kao protiv Zagreba. Agresivno od prve minute, kaže Tomislav Šorša

Nogometaši Osijeka spremaju se prekinuti lošu tradiciju koja ih tuče u posljednje vrijeme, posebice kada su u pitanju susreti protiv Istre 1961 u Gradskom vrtu.

Četiri godine nisu svladali Puljane, a kako bi se konačno ta loša priča prekinula, bijelo-plavima će trebati i nekakvo tajno oružje u borbi protiv čvrste obrane gostiju iz Istre. U svom arsenalu trener Tomislav Rukavina možda ima nešto takvo u liku svog imenjaka Šorše. Prije tri sezone Šorša je bio najbolji prvotimac bijelo-plavih, ali onda ga je snašla neuobičajena ozljeda koja ga je od travnjaka maknula gotovo godinu i pol dana. Put povratka nikada nije lagan, a Šorša to najbolje osjeti na svojoj koži. Još nije uspio dosegnuti kontinuitet dobre forme koji ga je krasio prije ozljede, ali i bez toga on je i dalje jedna od najvažnijih karika u momčadi Osijeka. Posljedice te ozljede više ne osjeća.

- Ništa me ne boli, zdrav sam i to je najvažnije. Moram biti iskren i priznati kako mi je ova stanka baš dobrodošla. Prije nje imali smo malo pojačan ritam i osjetio se zamor. Sada smo se obnovili i osvježili pa ćemo u dobrom stanju dočekati završnicu jesenskog dijela sezone - kaže Tomislav Šorša, krilni napadač bijelo-plavih.

Osim toga jedan je od dvojice (uz kapetana Hrvoja Kurtovića nap.a.), koji se može sjećati svih neugodnosti koje je Istra 1961 priredila Osijeku u proteklim godinama.

- Stvarno su nam neugodni u posljednje vrijeme, a gubili smo svakako. Obično bismo se mučili s njihovom čvrstom i discipliniranom obranom i primali pogotke iz protunapada. Istra 1961 već je duže vrijeme vrlo neugodan gost, a to najbolje pokazuje i ta naša statistika s njima u Gradskom vrtu. Međutim, za mene je to samo mrtvo slovo na papiru. Ovo će biti nova utakmica i ne trebamo se opterećivati prošlošću - smatra Šorša.

Recept za uspjeh protiv Puljana isti je onakav kakav je bio u susretima protiv Zadra i Zagreba. Agresivno i čvrsto od prve minute.

- Mislim da smo sada bolja momčad nego što smo bili proteklih sezona. U stanju smo pritisnuti suparnika i natjerati ga na pogrešku. Taj presing stalno uvježbavamo na treninzima i sve smo bolji u njegovom provođenju. Ima još stvari koje možemo popraviti, ali s obzirom na to da smo se dugo ekipirali mislim kako ćemo još bolji biti na proljeće, kada svi zajedno prođemo pripreme - kaže Šorša.

Finiš ove polusezone bijelo-plavima donosi tri domaća susreta u četiri nastupa. Prilika je to za značajno obogaćivanje bodovnog fonda.

- Važno je dobiti sve tri utakmice kod kuće, jer igramo protiv momčadi koje su u našem rangu. Istra 1961, Slaven Belupo i Lokomotiva su pobjedivi, a u Rijeci kako nam bude. S tim pobjedama vjerojatno bismo prezimili u sredini tablice.

Bude li Šorša na svojoj razini, suparničkim obranama neće biti lako, međutim, ono što u njegovoj igri nedostaje jesu - pogoci.

- Joj, znam. Trebam biti odlučniji pred suparničkim vratima. Nastojat ću biti takav već sutra protiv Puljana - obećao je na kraju Šorša.

Ove jeseni Šorša se još nije upisao u strijelce, možda mu se baš sutra posreći...

Dalibor KELER

POST

TOMISLAV ŠORŠA OVE JESENI JOŠ NIJE POSTIGAO NI JEDAN PRVOLIGAŠKI POGODAK

Možda ste propustili...

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

JEDINSTVENA KADETSKA KOŠARKAŠKA LIGA

Subotnja predigra prigoda za popravni

Najčitanije iz rubrike