Mozaik
POSLASTICA ZA OBOŽAVATELJE SLAVNOG ROCKERA

Na internetu u prodaji koncerti
i pjesme Brucea Springsteena
Objavljeno 20. studenog, 2014.

Bruce Springsteen je ispunio svojim obožavateljima veliki san: od ovog tjedna je na web adresi live.brucespringsteen.net otvoren portal za downloadiranje njegovih brojnih koncerata. Većinom su to audioverzije njegovih live nastupa s ovogodišnje turneje "High Hopes", ali može se skinuti i cijeli koncert s turneje "Born To Run" snimljen na Novom Zelandu. Također je moguće skinuti i prvi dio njegove nedavno objavljene arhivske serije. Uskoro će se na ovoj adresi pojaviti i brojne druge povijesne koncertne snimke.

Trenutačno se mogu skinuti live snimke u različitim formatima: MP3 ($9.95), HD-Audio ($19.95) i kao CD ($23). Osim toga tu su i high definition-verzije svih Springsteenovih albuma koji su do sada objavljeni.

Odgovorna tvrtka nugs.net, koja je preko interneta već ranije objavljivala koncerte bendova Pearl Jam i Metallica, dugi niz godina je nagovarala Springsteena na ovakav potez, no on se tek prije nekoliko mjeseci odlučio na to. Naime, uvidio je kako se mnogi njegovi koncerti besplatno mogu gledati odnosno downloadirati putem YouTubea, pa mu je bilo logično da bi bio red da nešto zaradi na popularnosti svojih arhivskih snimaka.

Trenutačno tvrtka radi na tome da se stari snimljeni materijal pregleda, restaurira i stavi u prodaju u najboljoj mogućnoj kvaliteti. Osim toga, bit će moguće naručiti za kupnju neke pjesme, koje nikada nisu objavljene na regularnim Springsteenovim albumima. Tu pripadaju i pjesme koje je snimio prije 1973. godine dok je još nastupao kao heavy metal gitarist. Springsteen kaže: "Postoji tona glazbe u arhivi. Vrata arhive nikad nisam zatvorio."T.Kvorka

Moći ćete skinuti pjesme koje je snimio prije 1973. dok je još nastupao kao heavy metal gitarist

Možda ste propustili...

HRT: PODRŠKA BABY LASAGNI U PET HRVATSKIH GRADOVA

I Osijek je zaplesao na "Rim tim tagi dim"

U ORGANIZACIJI ZAKLADE “HRVATSKA ZA DJECU”

Maturanti iz domova zasjali na posebnoj modnoj reviji

Najčitanije iz rubrike