Osijek
SKUPŠTINA OSJEČKE ŽUPANIJE

Proračun manji za 37 milijuna kuna
Objavljeno 19. studenog, 2014.

Drugim i posljednjim ovogodišnjim rebalansom, odnosno izmjenama i dopunama koje su usvojene većinom glasova, na jučerašnjoj, 11. sjednici Skupštine Osječko-baranjske županije izglasano je smanjenje županijskog proračuna za 2014. godinu u iznosu od čak 37,67 milijuna kuna.

Snježana Raguž, pročelnica županijskog Upravnog odjela za javne financije, na sjednici je naglasila kako je nakon prvog rebalansa proračun iznosio 365, a sada će biti oko 327,33 milijuna kuna. “Smanjena je stavka od mogućeg kreditnog zaduženja koje je prvotno iznosilo 15 milijuna kuna, i to za planirane projekte iz fonda za predfinanciranje projekata Europske unije, kao i za energetsku učinkovitost. Nadalje, u visini od 5,3 milijuna kuna smanjeni su prihodi od poreza na dohodak, a nedostaju i planirani prihodi od prodaje naših udjela vodoprivrednim poduzećima Vuka i Odvodnja Darda. Zbog teške financijske situacije oni su to odložili za 2015. godinu", objasnila je Raguž, naglasivši kako bi u njihovoj projekciji županijski proračun za 2015 godinu trebao biti "težak" 341,7, a za 2016. godinu 333,65 milijuna kuna. Niz prigovora na ovakvo obrazloženje imali su oporbeni vijećnici iz nekoliko stranaka, a osobito iz HNS-a, čiji je vijećnik Stjepan Čuraj upozorio kako su ponovno "srezana" sredstava za dva projekta koja je inicirao HNS – studentske kredite i međumjesni prijevoz učenika. “I inicijalno doneseni proračun, ali i ova dva rebalansa, uvjetovana su isključivo s državne razine. Zbog centralizacije i svih odluka na štetu lokalne samouoprave dovele su do restrikcija, čiji je rezultat ponovno smanjeni proračun", uzvratio je župan Vladimir Šišljagić.T.Levak

O spajanju ljekarni na sljedećoj sjednici

Na "aktualnom satu" župan Šišljagić odgovarao je na mnoga pitanja vijećnika o poljoprivredi, gospodarstvu, poduzetništvu, kulturi, energetskoj učinkovitosti i drugima – a uoči sjednice oporbi nije uspjelo "skidanje" dviju točaka s dnevnog reda. Tako su ipak usvojene dopune Odluke o donošenju Mreže osnovnih i srednjih škola, učeničkih domova i programa obrazovanja, dok se o prijedlogu pripajanja Ljekarni Đakovo i Ljekarni Beli Manastir Ljekarnama Osijek samo raspravljalo, bez zaključka jer je oporba utvrdila kako je materijal kasno dostavljen, pa je odluka odgođena za sljedeću sjednicu.

Možda ste propustili...

USVOJEN JE PRORAČUN GRADA OSIJEKA

Racionalnost uz nastavak realizacije bitnih projekata

TRŽNICA ZA ŠTIĆENIKE RIJEKE LJUBAVI

Piljarice darovale hranu potrebitima

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ODRŽANA 27. SMOTRA SVEUČILIŠTA

Multikulturan grad čeka
novu generaciju studenata

2

ČAROBNA ATMOSFERA U TVRĐI

Svečano otvoren
Advent u Osijeku 2023.

3

ZAVRŠNA KONFERENCIJA ITU PT PROJEKATA

Osijeku odobreno 55 milijuna eura