Regija
NAKON IZVANREDNIH LOKALNIH IZBORA U OPĆINI TOVARNIK

Za novu načelnicu izabrana je
nezavisna Ruža Veselčić-Šijaković
Objavljeno 19. studenog, 2014.

TOVARNIK - Kako je dosadašnji načelnik općine Tovarnik Ivica Soldo podnio ostavku, uslijedili su izvanredni izbori za novog načelnika Općine Tovarnik. Kandidatkinja grupe birača Ruža Veselčić-Šijaković, nositeljica neovisne liste, dobila je najviše glasova. Za nju i njezina zamjenika Jasmina Budinskog glasovalo je 730 birača - 55,64 posto, dok je za HDZ-ova kandidata Maria Adamovića glasovalo 550 birača - 41,92 posto.

- Zalagat ću se za zapošljavanje mladih stručnih kadrova, sagraditi reciklažno dvorište gdje planiramo zaposliti dva djelatnika. U planu je uređenje spomenika braniteljima u Tovarniku i Ilači, pomagat ćemo studente te ćemo osigurati rad vrtića. Poticat ćemo poljoprivrednu i stočarsku proizvodnju. Nastavit ćemo s apliciranjem prema Fondu zaštite i okoliša, jer ove su nam godine osigurali 960.000 kuna za obnovu fasada i stolarije. Aplicirat ćemo za bicikle na električni pogon, a kako smo područje od posebne državne skrbi, imat ćemo povrat sredstva od 80 posto i bit će tri godine u vlasništvu Općine te ćemo ih podijeliti školama. Budući da svetište u Ilači slavi sljedeće godine 150 godina, pomoći ćemo oko uređenja toga svetišta - istaknula je nova načelnica.

U Općinskom vijeću HDZ ima većinu, no ona se nada suradnji i da će prevladati razum za izglasavanje proračuna na dobrobit svih mještana općine Tovarnik.

- Uzalud smo potrošili 70.000 kuna za ove izbore, jer smo taj novac mogli investirati u neke projekte - istaknula je načelnica.

Poručila je mještanima Tovarnika i Ilače da će raditi na dobrobiti cijele općine i da ne dijeli ljude prema nacionalnosti, stručnoj spremi, kao ni prema stranačkoj pripadnosti.M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike