Regija
FARMACEUTSKA KOMPANIJA SANDOZ POMAŽE POPLAVLJENIMA

100.000 kuna za ambulantu u Gunji
Objavljeno 19. studenog, 2014.

GUNJA - Jučer je u objektu ambulante u Gunji, gdje je u tijeku obnova, održana prigodna svečanost uručenja čeka u vrijednosti od 100.000 kuna. Ravnateljici Doma zdravlja Županja Luci Lešić ček je uručio Igor Haralović, direktor Farmaceutske kompanije Sandoz za Hrvatsku i tom prigodom izjavio:

- Izuzetno sam zadovoljan onim što smo donirali Domu zdravlja Županja, odnosno Ambulanti Gunja, jer sam na licu mjesta vidio kakvu korist imaju djelatnici od opreme, koja je sada smještena u kontejnerskoj ambulanti, a uskoro će biti u glavnoj zgradi, koja je pri kraju obnove. Kada su se dogodile poplave, ostao sam impresioniran reakcijom zaposlenika, naročito onih koji žive na području Slavonije i drugih u Sandozu koji su pružili pomoć i volonterskim radom. Kompanija smo koja je odlučna pomoći u širem opsegu, u želji da se što prije vrati život u ovaj kraj. Sandoz čini svijet boljim mjestom, što je glavna filozofija kompanije, i ovom donacijom, u kojoj je najnovija oprema za bolju skrb o pacijentima - rekao je direktor Haralović.

U nazočnosti predstavnika Sandoza iz Zagreba i Slavonije te medicinskog osoblja Ambulante Gunja, donatoru je zahvalila Luca Lešić, ravnateljica Doma zdravlja Županja, riječima:

- Današnja donacija ima veliku materijalnu vrijednost, a njezina simbolična vrijednost istovremeno je neprocjenjiva, jer je veliki korak u normalizaciji života u Gunji. Iskreno zahvaljujem kompaniji Sandoz na donaciji, koja je nužna za podizanje razine medicinske skrbi onima koji su se našli u ovoj teškoj životnoj situaciji. Ova pomoć konkretan je doprinos u podizanju svijesti o problemima i posljedicama s kojima se ovo područje susreće i mjesecima nakon katastrofe koja ga je zahvatila - kazala je ravnateljica Lešić.

Na poplavljenom području nakon katastrofe bila je organizirana zdravstvena zaštita, a s početkom školske godine počelo je pružanje zdravstvene zaštite u ordinaciji obiteljske medicine u Gunji u kontejneru. To je bila poruka da se ljudi vraćaju u to područje. Potporu je Dom zdravlja Županja imao cijelo vrijeme, kao što je to učinila i tvrtka Sandoz. Broj pacijenata se povećava iz dana u dan i zadovoljni su uslugama svojih liječnika. Ovoga tjedna očekuje se dokumentacija primopredaje građevinskih radova glavnog objekta, a za desetak dana očekuje se rad u obnovljenom prostoru, gdje će raditi dvije ordinacije obiteljske medicine, dvije dentalne, medicina patronaže i ljekarna, koja će biti u okviru objekta. Tako će cjelokupna zdravstvena zaštita biti kvalitetno zaokružena i pacijenti će dobiti sve na jednom mjestu, kadar je timski okupljen.S.Bogutovac

Broj pacijenata povećava se iz dana u dan i zadovoljni su uslugama

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana