Crna kronika
POKRAO STARCA U STARIM MIKANOVCIMA

Lažni djelatnik Općine uzeo
90-godišnjaku tisuće kuna
Objavljeno 20. studenog, 2014.

STARI MIKANOVCI – Prevaranti su pokrali još jednu osobu starije životne dobi. Naime, na vrata 90-godišnjaka koji živi u Kolodvorskoj ulici u Starim Mikanovcima došao je muškarac koji se lažno predstavio kao djelatnik Općine.

- Na prijevaru je nepoznata osoba od starca uzela novčani iznos od više tisuća kuna, doznajemo od Domagoja Džigumovića, glasnogovornika PU vukovarsko-srijemske. Iz policije pozivaju sve građane koji eventualno nešto znaju o osobi koja je pokrala 90-godišnjaka, ili o sličnim slučajevima, da o tome obavijeste najbližu policijsku postaju ili nazovu 192.

PU vukovarsko-srijemska upozorava građane, posebno one starije životne dobi i koji žive sami, da ne puštaju nepoznate osobe u svoj dom a da se prethodno pouzdano ne uvjere o kome je riječ. Ako se osoba predstavi kao “službena”, od nje treba zatražiti da pokaže službenu iskaznicu koju su sve osobe koje službeno postupaju dužne imati i pokazati je. Ako vam je osoba sumnjiva unatoč službenoj iskaznici, prije puštanja u svoj dom telefonom provjerite je li služba koju navodno predstavlja uputila službene osobe k vama.S.Lacić

ZAPAMTITE IZGLED DOŠLJAKA

Iz policije podsjećaju građane da zapamte izgled neznanaca koji im dolaze na vrata, boju kose i očiju, visinu, stas i karakteristične znakove (madeže, ožiljke i slično). Zapišite registraciju vozila kojim su se sumnjive osobe dovezle te njegovu boju, marku i druge karakteristične detalje vozila. Posumnjate li u osobe koje vam dolaze, a posebice ako je riječ o počinjenju kakvog kaznenog djela, odmah obavijestite policiju.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike