Crna kronika
RAZBOJNIŠTVO OPLJAČKANA POSLOVNICA HYPO BANKE U VIŠNJEVCU, RAZBOJNICI U BIJEGU

Prijeteći pištoljima, trojica maskiranih razbojnika ukrali nekoliko stotina tisuća kuna
Objavljeno 20. studenog, 2014.
Pljačkaši su navodno pobjegli u automobilu s vukovarskim registracijskim pločicama

VIŠNJEVAC – Nekoliko stotina tisuća kuna oteli su pljačkaši u utorak oko 18.30 sati iz poslovnice Hypo banke u Višnjevcu. Kako doznajemo od Darija Premeca, glasnogovornika PU osječko-baranjske, pljačkaši su, prijeteći vatrenim oružjem, orobili djelatnice banke.

Prema neslužbenim informacijama, trojica pljačkaša upali su u banku s fantomkom na licu te pištoljima zaprijetili djelatnicama banke. Nakon što su ukrali novac, pobjegli su, a orobljene djelatnice pozvale su policiju. Uz upaljene sirene i rotacije, policijska vozila jurila su osječkim ulicama ne bi li uspjeli uhvatiti razbojnike, no oni su umakli. Ne zna se točno koliko je osoba bilo uključeno u pljačku, jer postoji i mogućnost da je još netko naoružanu trojku izvan banke čekao u vozilu za bijeg. Višnjevčani spominju da je četvrta osoba čekala razbojnike u automobilu vukovarskih registracija koji se, navodno, nalazio parkiran iza banke. Otišli su u smjeru Osijeka. Policija je ubrzo blokirala sve izlaze iz grada, no pljačkaši nisu uhvaćeni.

Informacije o onome što se dogodilo u poslovnici banke i tko ju je orobio, nema previše. Gotovo da nitko od djelatnica iz susjednih radnji, a četiri su u neposrednom okruženju, nije ništa niti vidio niti čuo.

- Kolegica koja je radila u smjeni zapazila je da se nešto događa tek kada je policija došla - kaže jedna od “susjeda”, čija trgovina dijeli zid s bankom. Druga pak i sama kaže kako su krenule kalkulacije od toga da je bio jedan pljačkaš, drugi pričaju o dvojici, a na ulici se može čuti kako su bila i tri pljačkaša. Spominje se i automobil vukovarskih registracija. Ta je informacija i proslijeđena policiji.

Ispred poslovnice Hypo banke dan poslije pojačan je nadzor, dva zaštitara stoje na ulazu. Iz središnjice Hypo banke tek učtivo priopćuju kako je za njih najvažnije da nitko od djelatnika pri ovom nemilom činu nije ozlijeđen.

- Iz razumljivih razloga u javnost ne izlazimo s iznosom koji je otuđen - rekli su nam u središnjici Hypo banke.

Istraga je u tijeku, a nakon dovršetka znat će se više detalja oko cijelog slučaja.

Sandra LACIĆ/Dario KUŠTRO
MANJE PLJAČKI NEGO LANI

U prvih deset mjeseci ove godine u Osječko-baranjskoj županiji dogodilo se za 35 posto manje pljački nego u istom vremenskom razdoblju 2013. godine. Ove godine zabilježeno je 31 razbojništvo, dok ih je lani bilo 48. Tijekom cijele prošle godine na istom se području dogodilo 57 razbojništava, a u 2012. godini – 65.

PLJAČKAŠI PALILI AUTOMOBILE

Nekoliko je poslovnica Hypo banke opljačkano na osječkom području u proteklih pet godina. Poslovnica u osječkom naselju Jug II orobljena je u listopadu 2009. godine. Maskirani razbojnik upao je u unutrašnjost banke i prema zaštitaru iz puške ispalio jedan hitac. Kako mu je zaštitar uzvratio na isti način, pljačkaš je pobjegao bez plijena. Otrčao je do Passata u kojem ga je čekao drugi muškarac. Automobil su potom zapalili u blizini zapadne tribine stadiona Gradski vrt. Druga pljačka dogodila se u kolovozu 2010. godine na Sjenjaku. Nakon pljačke poslovnice Hypo banke, dvojica naoružanih pljačkaša pobjegli su BMW-om koji su ubrzo zapalili na pustari Tufek. U ovoj pljački uspjeli su ukrasti veći iznos novca. Pljačkaši nisu otkriveni.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike