Sport
PRIJATELJSKA MALONOGOMETNA UTAKMICA U BOROVU NASELJU

Futsal Dinamo i Aurelia zaigrali
u čast žrtava grada heroja
Objavljeno 18. studenog, 2014.
Inače, igrači i uprave oba kluba sudjelovali su zajedno u Koloni sjećanja

U povodu 23. obljetnice pada grada Vukovara u Borovu naselju odigrana je prijateljska malonogometna utakmica između Aurelie iz Vinkovaca i zagrebačkog Futsal Dinamo. Oba kluba natječu se u Drugoj hrvatskoj malonogometnoj ligi, Aurelia u skupini istok, Futsal Dinamo u skupini sjever. Inače, igrači i uprave oba kluba tijekom jučerašnjeg dana sudjelovali su zajedno u Koloni sjećanja te su posjetili Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Ovčaru, vukovarsku bolnicu i Trpinjsku cestu. A nakon obilaska i odavanja počasti gradu heroju, utakmica je počela u simboličnih 17.23 sata. Prije utakmice minutom šutnje odana je počast poginulima u obrani Vukovara te je odsvirana pjesma Hrvoja Hegedušića “'Stoji grad”.

Što se samog susreta tiče nakon ispitivanja snaga i mnogo prigoda s obje strane, gosti su došli u vodstvo u 9. minuti, nakon što je Đulvat ubacio loptu s lijeve strane prema Pezelju, a on se najbolje snašao pred golom Aurelije i zabio za 0:1. U 13. minuti Vinkovčani su izjednačili preko Zovka kojeg je dobro uposlio Plavšić, a Zovko je samo pospremio loptu iza vratara Bešlića za izjednačenje.

U drugi dio susreta Futsal Dinamo je krenuo mnogo agresivnije, a prvu prigodu u nastavku imao je Pezelj, no vratar domaćina Mendeš otklonio je opasnost. Drugu idealnu priliku za goste propustio je Purgar, ali u 28. minuti obrana Aurelije ipak je kapitulirala. U velikoj gužvi pred vratima Vinkovčana najbolje se snašao Grahovac i zabio za 1:2. Do kraja je bilo još nekoliko prigoda s obje strane, ali ostalo je 1:2.

Malonogometna priča iz Borova naselja završila je na lijep način, oko 1000 gledatelja u glas je na kraju zapjevalo “Stoji grad” i “Moja domovina” . M. Kokaj

Tvrtka Borovo darovala je igračima Futsal Dinamo popularne startasice napravljene za ovu prigodu

Aurelia                                          1  (1)
Futsal Dinamo                               2  (1)

Dvorana: SD Borovo naselje. Gledatelja: 1000. Suci: Dalibor Buljić (Čepin), Matija Horvatek (Našice), Ivan Škaro (Osijek). Strijelci: 0:1 Pezelj (9.), 1:1 Zovko (13.), 1:2 Grahovac (28.)

AURELIA: Mendeš, Ivoković, Borković, Pinter, Majtanić, Zagorac, Crnaić, Kujundžija, Lovrić, Peranović, Plavšić, Zovko, Grbanović

FUTSAL DINAMO: Bešlić, Đulvat, Grahovac, Novačić, Pavlović, Stipić, Purgar, Huzjak, Šavora, Pezelj, Čošić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike