Osijek
UREĐENJE ZGRADE HNK

Čabraja: Na nekim je mjestima fasada derutna i prijeti prolaznicima
Objavljeno 18. studenog, 2014.

S obzirom na financijska sredstva koja je dobio od Ministarstva kulture, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, osječki je HNK nastavio ulaganje u zamjenu stolarije na pročelju zgrade, pa se proteklih dana u Županijskoj ulici mogu vidjeti radni strojevi, a i kretanje pješaka je otežano.

Sve se to odvija pod budnim okom Nadzora i Konzervatorskog odjela, a javnim je natječajem za izvođenje radova izabrana tvrtka Good, kao najpovoljnija i najkompetentnija, kaže v.d. intendanta Miroslav Čabraja.

- Ove smo godine krenuli u radove na zamjeni stolarije u sobi zbora, sobi orkestra i svečanom foajeu na katu i ta je faza, tzv. druga faza, završena. Prva je faza bila zamjena duplih vrata na balkonu te prozora s njihove lijeve i desne strane. Sljedeća faza također ovisi o iznosu novca koji ćemo dobiti za investicije, a odnosit će se na zamjenu stolarije u prizemlju i građevinsko-obrtničke radove na fasadi. Ova nam je faza od velike važnosti jer je fasada derutna na nekim mjestima i prijeti prolaznicima te se stoga nadamo da ćemo dobiti dovoljno novca da i to nagodinu završimo te da kazalištu damo i vanjski sjaj, jer mu unutarnji daju djelatnici koji iz godine u godinu nižu uspjehe u svim područjima - objašnjava Čabraja, ističući ovogodišnje tri nominacije za Nagradu publike (teatar.hr) i dvije nominacije za Nagradu hrvatskog glumišta.N.Vekić

Najčitanije iz rubrike