Sport
BIJELO-PLAVI STARTAJU

Utakmica s Istrom možda je ključna u cijeloj polusezoni
Objavljeno 18. studenog, 2014.

OSIJEK - Nogometaši Osijeka opet su u natjecateljskom ritmu rada, jer će zajedno s Istrom 1961 prvi na teren od svih prvoligaša nakon stanke reprezentacije. Bijelo-plavi će Puljane ugostiti već u petak, a trener Tomislav Rukavina ima vrlo jasan pogled na taj susret.

- Pripremit ćemo ga kao i utakmice sa Zadrom i Zagrebom. Dakle, agresivan i odlučan pristup. Igramo kod kuće, premda nam je Istra 1961 u posljednje vrijeme vrlo neugodan gost. Taj nam je susret možda i najvažniji ove jeseni, jer će nam otvoriti ili zatvoriti vrata uspona na tablici. Ako ih pobijedimo, njih bismo odmah preskočili i konačno se maknuli s te osme pozicije - kaže Rukavina.

Osim što bi pobjedom preskočili Puljane, bijelo-plavima bi se otvorila i perspektiva za napredak prema sredini tablice, jer će do kraja polusezone još dvaput u tri susreta igrati na svom travnjaku.

U ovom trenutku kadrovski stvari za osječkog prvoligaša izgledaju dobro. Izvan stroja je samo kapetan Hrvoje Kurtović, koji još uvijek trenira lagano, a Steven Ugarković još je s U-23 reprezentacijom Australije.

- Njegov povratak očekujemo u četvrtak, pa on neće konkurirati za susret s Istrom 1961 - objašnjava Rukavina.

“Brojčano stanje” znači kako će Rukavina moći Puljanima suprotstaviti gotovo cijelu standardnu udarnu postavu.

- Standardnost može biti dvosjekli mač. Iskreno, volio bih kada bi me igrači iz drugog plana više i češće intrigirali i tjerali na razmišljanje. Ponekad se može dogoditi da se igrači koji su u prvoj momčadi malo opuste ako shvate da su standardni bez ozbiljne konkurencije. To je jedna strana medalje, a druga, bolja, jest da nam se vraća najveći dio prvotimaca koji su propustili Split - priča Rukavina.

Nema dvojbe kako bi susret s Istrom 1961 mogao biti svojevrsna prekretnica za Osječane. Veći dio prvog dijela sezone proveli su na pozicijama između osmog i posljednjeg mjesta, a sada imaju dobru priliku napokon se malo odmaknuti od opasne zone. Prilika je dobra, ali Puljane se ni slučajno ne smije doživjeti olako jer u posljednja četiri susreta u Gradskom vrtu Istra 1961 triput je pobijedila i jednom remizirala, a Osijek je pri tome zabio samo jedan jedini pogodak. Ako to nije dovoljno upozorenje, onda stvarno ne znamo što jest...D.Keler

NK OSIJEK U KOLONI SJEĆANJA

Delegacija NK Osijek danas će sudjelovati u Koloni sjećanja u Vukovaru. To je prvi put da klub organizirano odlazi odati počast gradu heroju Vukovaru i njegovim žrtvama u Domovinskom ratu.(D.Kl.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike