Regija
PASTORALNO-KULTURNO SREDIŠTE ŽUPANJA

Smotra zborova u spomen
na žrtvu grada Vukovara
Objavljeno 17. studenog, 2014.

ŽUPANJA - U organizaciji KUU-a Kristal-Sladorana, a u spomen na žrtvu Vukovara, u Pastoralnom-kulturnom središtu bl. Alojzija Stepinca u Županji održana je tradicionalna smotra pjevačkih zborova. Otvorio ju je dogradonačelnik Županje Mladen Dogan.

Uz mješoviti pjevački zbor KUU-a Kristal-Sladorane nastupila su još četiri zbora - iz Cernika, Lipika, Bjelovara i Petrovaradina. A s gostima iz Vojvodine stigao je i vlč. Stjepan Barišić, župnik u župi Uzvišenja Svetog Križa u Petrovaradinu, kojega su Županjci posebno srdačno dočekali i pozdravili. Svim sudionicima zahvalila je Anica Baturina, predsjednica KUU-a Kristal-Sladorana. Podsjetila je na to da je susret organiziran u spomen na najteže dane koje je proživljavao Vukovar i naša domovina i sa željom da svojom pjesmom svim žrtvama, ubijenima i nestalima, svim herojima, svim Vukovarcima kažu hvala i pošalju poruku da se ta žrtva nikada ne smije i neće zaboraviti.

Smotra zborova u Županji, 11. godinu zaredom, završila je zajedničkom izvedbom sudionika i publike “Croatio, iz duše te ljubim“.(M.L.O.)

Možda ste propustili...

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

VUKOVARSKO-SRIJEMSKA RIZNICA: ŽUPANIJA OBNAVLJA ŠKOLE I PRATI TRENDOVE

Područne škole važne za život sela, VSŽ ih podupire

Najčitanije iz rubrike