Regija
ČLANOVI GRADSKOG AMATERSKOG KAZALIŠTA ODUŠEVILI

Pijesak koji je spasio
Županju postao suvenir
Objavljeno 17. studenog, 2014.

ŽUPANJA – Zahvaljujući članovima Gradskog amaterskog kazališta Županja je dobila novi suvenir – pijesak koji ju je spasio! Originalni promotivni suvenir koji ima svoj značaj i svoju priču. Ljudi okupljeni u kazalištu pokazali su da nisu nadareni samo za glumu, jer svojom kreativnošću i inovativnošću iz dana u dan iznova odušavljavaju svoje sugrađane.

- Za nedavno održanog 7. Festivala kazališnog amaterizma u Županji našim gostima htjeli smo darovati nešto posebno što će ih podsjećati na Županju. Pitali smo se što uz dobru šljivovicu i prvu nogometnu loptu može biti naš suvenir. I onda se rodila ideja da bi suvenir trebao predstavljati naše zajedništvo, nešto što izlazi iz dubine srca svakoga od nas, bez kalkulacija, kazala je predsjednica GAK-a Snježana Puljić.

Originalna ideja, inspirirana svibanjskim događanjima, kada je Županja bila na korak do potopa, pretočena je u djelo. Platnena vrećica napunjena pijeskom s nasipa, kojeg su tovarile i slagale tisuće složnih ruku, ilustrirana je s fotografijom prijeteće Save kao podsjetnikom na najteže dane koje je Županja proživljavala od Domovinskog rata. I upravo su u iskazanom zajedništvu i slozi te neopisivoj volji i želji sugrađana i graničarskom prkosu i inatu da obrane svoj grad, glumci pronašli nadahnuće.

- Taj suvenir predstavlja i Gradsko kazalište Županja, jer oni koji djeluju u njemu složni su poput zrnaca pijeska, svako zrno za sebe nije ništa, ali skupljeni možemo napraviti čuda, kaže Puljić. Za GAK kaže da je srce grada i da će njegovi članovi, poput suvenira, uvijek biti pokazatelj i podsjetnik da sve što se radi s velikom željom, zajedništvom i ljubavlju za najdraži grad i njegove sugrađane, mora uroditi plodom.

Originalnim suvenirom GAK-a oduševljeni su i u Turističkoj zajednici koja će dati svoj doprinos u njegovoj promociji. Uz prvu nogometnu loptu i teniski reket, koji su i službeni suveniri grada Županje, Županjci su posebno ponosni i na pijesak, koji ih je prije šest mjeseci spasio od nezapamćene katastrofe.M.Lešić Omerović

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike