Regija
ČLANOVI UDRUGE “JOGA U SVAKODNEVNOM ŽIVOTU”

U Kopačkom ritu niknuo Drvored
mira od različitih divljih voćki
Objavljeno 16. studenog, 2014.

KOPAČKI RIT - Članovi udruge “Joga u svakodnevnom životu” posadili su uz kanale i prometnicu Podunavlje - Kozjak, u Parku prirode Kopački rit, drvored od 400 sadnica divljih voćki - trešanja, krušaka, jabuka, oraha i duda, inače vrlo zastupljene šumske populacije sjevernog dijela baranjskog bisera prirode. Nazvali su ga Drvored mira Paramhanse Swamija Maheshwaranande, po autoru jednog od najpoznatijih svjetskih sustava joge. Poklon je to članova udruge iz cijele Hrvatske, ali i drugih europskih zemalja, a posljednje stablo zasađeno je za vikend, u nazočnosti donatora.

- Udruga “Joga u svakodnevnom životu” ove godine slavi 30 godina postojanja u Hrvatskoj, pa smo stoga odluči napraviti nešto dobro, ne samo za ljude nego i za prirodu, životinje, odnosno ptice. Ovom akcijom u Kopačkom ritu zapravo smo našli rješenje i svojevrstan spoj dviju akciju u koje smo uključeni, Zasadimo drveće i Zaštitimo ptice. Siguran sam da s ovom akcijom nismo završili. Dapače, nastavit ćemo je - poručio je predsjednik udruge Swami Vivek Puri.

Na donaciji je zahvalila voditeljica Službe za prezentaciju aktivnosti Javne ustanove Park prirode Kopački rit Ružica Marušić, naglasivši kako su izuzetno zadovoljni ovom hvalevrijednom idejom i uspješnom realizacijom.

- S posebnom radošću pričat ćemo djeci koja posjećuju Kopački rit kako je jednostavno posaditi drvo, a kako je velika njegova uloga - rekla je Marušić, dodavši kako je donacija “Joge u svakodnevnom životu” do sada najveća donacija jednom od biološki najraznovrsnijih staništa u Hrvatskoj.

Inače, iza udruge “Joga” tri su desetljeća promoviranja zdravog i aktivnog načina života, sudjelovanja u zajednici kroz humanitarni rad, rad s djecom, skupinama s posebnim potrebama i, u najnovije vrijeme, socijalno ugroženim grupama, što je sve skupa lijep buket - dostojan proslave 30. obljetnice postojanja u Hrvatskoj.I.Getto

400

je posađenih sadnica

Možda ste propustili...

URBANO PODRUČJE VINKOVCI

Za biciklističke staze 4,3 mil. eura

POTPORA OSOBAMA S AUTIZMOM

Predstava Aut Male scene iz Zagreba

Najčitanije iz rubrike