Osijek
GRAD OBJAVIO NATJEČAJ ZA PRODAJU GRAĐEVINSKIH ČESTICA U ULICI JELA

Mlada obitelj zemljište uz
punu subvenciju Grada može
kupiti već za 23.000 kuna
Objavljeno 16. studenog, 2014.
U prodaji su četiri parcele površine od 405 do 591 četvornog metra

Grad je proteklog tjedna raspisao natječaj za prodaju građevinskog zemljišta mladim obiteljima radi gradnje vlastite stambene zgrade na području Grada Osijeka.

Građevinsko zemljište čine formirane građevinske čestice koje ispunjavaju uvjete za ishođenje dokumenata za građenje, a nalaze se u Ulici jela. Riječ je o četiri građevinske čestice veličine od 405 do 591 četvornog metra. Početna cijena najmanje čestice je 55.836 kuna, a preostale tri prodaju se po početnoj cijeni od nešto više od 81 tisuće kuna.

Mladom obitelji smatraju se ponuditelj i njegov bračni drug, pod uvjetom da nisu napunili 41 godinu života te da svoje stambeno pitanje rješavaju stjecanjem vlasništva nad nekretninom prvi put. Mladom obitelji smatra se i jednoroditeljska obitelj koju čine dijete odnosno djeca i jedan roditelj. Mlada obitelj može podnijeti ponudu na natječaj samo za jednu građevinsku česticu. Najpovoljniji ponuditelj dužan je kupoprodajnu cijenu platiti jednokratno u punom iznosu najkasnije u roku od 90 dana od dana sklapanja ugovora. Grad Osijek će sufinancirati kupnju građevinskog zemljišta u iznosu koji odgovara zbroju postotaka uplaćene kupoprodajne cijene, i to za svako maloljetno dijete deset posto, za status podstanara najmanje šest mjeseci prije objave natječaja također deset posto, za stanovanje kod roditelja pet posto te za godine trajanja bračne zajednice do deset godina pet posto, do 15 godina deset posto, a iznad 15 godina 15 posto. Visina iznosa iz prethodnog stavka može biti do 50 posto kupoprodajne cijene, ali najviše do 50.000 kuna, a isplatit će se kupcu nakon uplaćene kupoprodajne cijene, najkasnije u roku od 30 dana od dana pravomoćnosti rješenja o uvjetima građenja.

Detaljne uvjete natječaja moguće je pronaći na web-stranici Grada Osijeka. Pisane ponude predaju se u roku od 30 dana od dana objave natječaja, a otvaranje ponuda obavit će se 11. prosinca.

Nefreteta Z.EBERHARD

56

tisuća kuna početna je cijena najjeftinijeg zemljišta

Mladom obitelji smatraju se ponuditelj i njegov bračni drug, pod uvjetom da nisu napunili 41 godinu života

Možda ste propustili...

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

Najčitanije iz rubrike