Osijek
ZRAČNA LUKA OSIJEK

Od iduće ljetne sezone najavljen niz charter letova za Njemačku
Objavljeno 16. studenog, 2014.

U idućih mjesec dana putnička agencija Zračna luka Osijek d.o.o. trebala bi potpisati ugovore s nekoliko vodećih inozemnih turoperatora, što će značiti i uvođenje novih charter zrakoplovnih linija od iduće ljetne sezone na osječkom aerodromu.

“Privodimo kraju višemjesečne pregovore s najjačim turoperatorima u Europi, kao što su TUI, TUIfly, Acromas i Monarch, uz pomoć kojih ćemo realizirati niz charter letova u idućoj sezoni koja počinje u ožujku 2015. Ono što je najvažnije, planirani su charter letovi kao poveznice Osijeka s atraktivnim destinacijama u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji. To su tzv. 'point to point' letovi, a cilj je privući što više turista u Osijek i Osječko-baranjsku županiju, odnosno Slavoniju i Baranju. Imamo već načelno formirane aranžmane i mislimo ih što više proširiti i obogatiti. Mislimo da imamo što ponuditi inozemnim gostima u gradu i regiji”, iznosi Domagoj Marinić, direktor ZL Osijek.

U praksi to znači da će se svakoga tjedna iz Osijeka nuditi redoviti charter letovi, kao i osječki aranžmani. S druge strane, putnička agencija Zračna luka Osijek d.o.o. zakupit će određeni dio kapaciteta na tim linijama i nuditi ih putem svojih aranžmana, dok će ostatak biti u slobodnoj prodaji.

“Drugim riječima, to su letovi praktički kao i svi drugi putnički, ali čak i s nekim pogodnostima, poput one da, ako kasnite na let, avion vas čeka. Za razliku od niskotarifnih kompanija koje u pravilu traže manje i jeftinije zračne luke, ovdje su posrijedi aerodromi koji mogu generirati veći broj putnika, u prvom redu München i Frankfurt, za koje postoji i velik interes i s kojima bi se avionima srednjeg kapaciteta moglo prometovati i dvaput tjedno. Cilj nam je što prije Osijek bar jedanput tjedno povezati i sa Stuttgartom, Zürichom i Bečom, što su prioritetne destinacije i prema studiji razvoja koju je za nas nedavno napravila agencija Intervistas”, dodaje direktor.T.Levak

Pregovori i s velikim aviokompanijama

I ostale ovogodišnje linije – London putem tvrtke Ryanair te domaće relacije (Dubrovnik, Split i Rijeka, dok se za Zagreb leti tijekom cijele godine, triput tjedno) – vratit će se na pistu osječke Zračne luke u ožujku i ostati tijekom cijele ljetne sezone 2015., dakle do kraja listopada. “Stalno traju pregovori s velikim i tzv. konvencionalnim kompanijama oko uvođenja još nekih putničkih linija. Vjerujem da će uskoro biti još novosti. Imamo više nego dovoljno kapaciteta i tehničkih mogućnosti za njih”, najavljuje Marinić.

Charter letovi povezat će Osijek s destinacijama u Njemačkoj, Švicarskoj i Austriji

Možda ste propustili...

NA EVANĐEOSKOM TEOLOŠKOM VELEUČILIŠTU

“Prozori u maštu” za otvaranje Dječje knjižnice

“SMJEŠKO” ZA MAME I BEBE

Na promenadi kućica za dojenje i previjanje

LABORATORIJ ZA HUMANU REPRODUKCIJU

Očekuju još veći uspjeh u liječenju neplodnosti

Najčitanije iz rubrike