Zdravlje
VJEŽBAJTE S NAMA

Rotacije kralježnice - zdrave za cijeli organizam
Objavljeno 17. studenog, 2014.
POČETNI POLOŽAJ

Sjedimo uspravno, pazimo da su nam leđa okomita na pod. Desnu nogu savijemo u koljenu te stopalo stavimo tik do lijeve strane stražnjice. Lijevu nogu pružimo i ispravimo u koljenu.

1. VARIJANTA

Lijevu ruku stavimo na desnu nogu te lagano rotiramo kralježnicu i pružimo dlan prema gore. Desna ruka je iza leđa. Pogled usmjerimo preko ramena, otvorimo prsa i bradu. Ostanemo disati u položaju. Pazimo da nježno ulazimo u položaj bez trzaja kako se ne bismo ozljedili te da mirno i duboko dišemo. Udahnemo duboko, na izdah produbimo položaj i nastavimo disati normalno. Pazimo da je kralježnica uspravna. Zadržimo položaj.

2. VARIJANTA

Druga, intezivnija varijanta izvod se isto kao i prva, samo kada dođemo u položaj, pokušamo lijevu ruku provući ispod desnog koljena i obuhvatiti dlan desne ruke iza leđa.Također vježba se može raditi s oba savijena koljena, što je prikazano na zadnjoj slici.

Ova vježba izuzetno djeluje na cijeli organizam. Proteže ramena, kukove i vrat te izdužuje kralježnicu. Terapeutski djeluje kod astme, podiže razinu energije kod umora, ublažava menstrualne tegobe, išijas i bolove u leđima.

Vježbe pokazuje Martina Slivonja, bacc. Physioth i licencirana instruktorica pilatesa i joge u Centru osobne moći u Osijeku. www.centarosobne moci.com, 091 1701900

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

SAVJET NE MOŽEMO SVE KONTROLIRATI

Učestali mikrostres itekako crpi energiju

2

STUDIJA UBLAŽAVANJE MENTALNIH I FIZIČKIH TEGOBA

Ljudski dodir može smanjiti bol, depresiju i tjeskobu

3

ISTRAŽIVANJE

Više sitne plave ribe umjesto crvenog mesa