Osijek
SKUP POTPORE OSJEČKIH BRANITELJA RATNIM INVALIDIMA

Buljević: Branitelji ne žele rušiti Vladu, već se izboriti za istinu u Domovinskom ratu
Objavljeno 15. studenog, 2014.

Dvjestotinjak branitelja s područja Osijeka i Osječko-baranjske županije okupilo se u subotu na mirnom skupu potpore zagrebačkom prosvjedu ratnih invalida. Simbolično nazvan "5 do 12" skup je doista počeo nešto prije podneva, a okupljeni branitelji još jednom su poručili kako inzistiraju na smjeni ministra Predraga Matića, njegove zamjenice Vesne Nađ te pomoćnika Bojana Glavaševića.
- Mi smo spremni popustiti u svojim zahtjevima za njihovom smjenom na način da oni sami podnesu ostavke, poručio je Đuro Glogoški, predsjednik Udruge stopostotnih ratnih vojnih invalida koji je naglasio kako branitelji ne gube entuzijazam te da će kako smatra da će uskoro biti postignuti konkretni dogovori.


Damir Buljević, predsjednik Društva logoraša srpskih koncentracijskih logora rekao je kako su osječki branitelji spremni dati snažnu i jedinstvenu podršku svojim suborcima koji, podsjetimo, gotovo mjesec dana prosvjeduju ispred Savske 66 u Zagrebu. Buljević je u ime osječkih branitelja poručio kako nisu sami te da će zajednički trud i rad rezultirati porukom ne samo hrvatskim braniteljima, već i radnicima, seljacima i cijelom hrvatskom narodu.
- Ponovo se među branitelje vratilo zajedništvo. Ako ne dođe do kakvog pomaka prije Vukovara, onda će se dogoditi nakon toga, rekao je Buljević, dodajući kako branitelji ne žele rušiti Hrvatsku Vladu, već se žele izboriti za istinu u Domovinskom ratu. Inače, ovo je samo jedan u nizu mirnih skupova potpore, a u Osijeku je održan u organizaciji Koordinacije udruga branitelja i stradalnika, uz potporu svih udruga hrvatskih branitelja Osječko-baranjske županije proisteklih iz Domovinskog rata.

M.Mihelić

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike