Regija
VINKOVIĆ O POZICIJI, OPOZICIJI I ENERGETICI

Za energetsku obnovu zgrada 3,1 milijun kn
Objavljeno 14. studenog, 2014.

ĐAKOVO – Predstojeći izbori za vijeća mjesnih odbora grada Đakova i prigradskih naselja bili su jedna od tema jučerašnje konferencije za novinare gradonačelnika Zorana Vinkovića. “Kao gradonačelnik nisam sudjelovao na sastanku koji je sazvalo gradsko izborno povjerenstvo, gdje su predstavnici stranaka izglasavali, odnosno rekli tko je pozicija, a tko opozicija u gradu Đakovu. Tako opoziciju čini, javno je izrečeno, HDZ, HSP Ante Starčević, koji se raspao i u gradu ne postoji, HSU, SDP i HNS. Poziciju čine HDSSB, kako ima izvršnu vlast, HSS i laburisti. Normalno da u ovom trenutku u Gradskom vijeću postoje nezavisni vijećnici koji se silom zakona ne mogu očitovati na ovim izborima za VMO jer podjela ide isključivo putem političkih stranaka. Kao gradonačelnik zauzet ću se da članovi biračkih odbora budu nezaposlene osobe s područja grada Đakova”, kazao je Vinković.

Grad Đakovo je donio i odluku o energetskoj obnovi zgrada, a ukupan iznos koji će biti transferiran kroz ovaj program, kako je rekao gradonačelnik Vinković, je 3,1 milijun kuna. “Od toga iznosa Fond sudjeluje s 976 tisuća kuna, građani s 2,1 milijun kuna, te Grad s oko 200 tisuća kuna. Potpisan je ugovor između Grada i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Natječaj je trajao od 1. rujna do 1. listopada ove godine. U tom su roku pristigle ukupno 42 prijave. Napravljena je rang-lista te su odobrenje dobile 32 obiteljske kuće, a isključeno je deset prijava. Imali su nepotpunu dokumentaciju i nisu zadovoljili uvjete natječaja. Jedan od primjera je da se na natječaj prijavila fizička osoba koja je ugradila stolariju prije objave natječaja, a sada je zatražila refundaciju, što je nemoguće. Dvije su pak fizičke prijave prošle na županijskom natječaju”, kazao je Vinković. “Rang-lista je objavljena i na internetskim stranicama, a bit će i na oglasnoj ploči Grada Đakova”, kazao je Vinković. M. Muškić

Maja MUŠKIĆ

Snimila: Maja MUŠKIĆ

Decentralizacija bolja od pomaganja

Kazao je i kako je netočno da je Đakovo grad s najviše nezaposlenih i blokiranih građana te podatke usporedio sa znatno većim indeksom koji nosi Osijek. Vinković je komentirao i svrstavanje Đakova u krug potpomognutih područja, a ponovio je i svoj stav o potrebi stvarne fiskalne decentralizacije, što, kako je rekao, ni ova vlada ne čini.

Možda ste propustili...

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

POST FESTUM PARLAMENTARNIH IZBORA

Orahovački HDZ prvi je put pobijedio nakon 2007.

Najčitanije iz rubrike