Regija
GRADSKO KAZALIŠTE JOZE IVAKIĆA VINKOVCI

Izložba Nenada Barinića
Objavljeno 14. studenog, 2014.

VINKOVCI – U galerijskom prostoru Gradskog kazališta Joze Ivakića u Vinkovcima otvorena je izložba stripova Nenada Barinića, poznatog domaćeg strip-crtača koji je „rođen u Zagrebu, odrastao u Vinkovcima, a živi u Vukovaru“.

– Izloženi su stripovi i ilustracije koje sam radio unatrag desetak godina. Dio je iz albuma 'Einstein world', dio iz stripova ribolovne tematike, pokraj niza drugih radova koji su nastajali za hrvatsko i dansko tržište. Neki su crno-bijeli, drugi u boji, a stripove s tematikom iz Domovinskog rata ovdje sam izostavio zbog skorašnje izložbe ratnog stripa u Vukovaru – rekao je Barinić.

On je već više puta izlagao u Vinkovcima, a njegova prva izložba u kazališnoj galeriji ostat će otvorena do 20. studenoga. Otkrio je i kako u posljednje vrijeme isključivo radi na stripovima ratne tematike. O autoru i njegovu radu na otvorenju izložbe govorio je Dubravko Mataković, voditelj kazališne galerije i poznato ime hrvatske strip-scene, prisjetivši se kako je Nenad još kao dječarac k njemu dolazio s crtežima pod rukom.

– Svaki put su ti radovi bivali sve bolji, Nenad je njegovao talent i rad kao što i treba svaki umjetnik i dotjerao je do pravog majstora. Pritom jednako dobro vlada realističnim i karikaturalnim oblikom, ali meni su najdraži njegovi crteži u olovci – kazao je Mataković.

Izložba u Vukovaru, a riječ je o Barinićevim ratnim stripovima i ilustracijama, bit će otvorena 14. studenoga u 18 sati u Ružičkinoj kući, uz predstavljanje monografije „Domovinski rat u stripu“. Vukovarska izložba dio je službenog programa obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2014.S.Butigan

Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

MEĐUNARODNO NATJECANJE

JVP Sl. Broda uspješan u Češkoj

Najčitanije iz rubrike