TvObzor
LAURINE MISTERIJE

Užas s američke
nacionalne televizije
Objavljeno 14. studenog, 2014.
Čini se da NBC poručuje gledateljima: “Glupi ste i imate viška vremena u životu, pa evo, gledajte našu seriju. P.S. Laurin novi šef njen je bivši muž.”

S vremena na vrijeme pojave se televizijske serije zbog kojih se pitate jesu li čelnici mreže odbili pročitati scenarij, a zatim, da stvar bude gora, preskočili i gledanje pilot-epizode, ali ipak dali zeleno svjetlo za nastavak snimanja. To je jedino uvjerljivo rješenje misterija kako je nešto užasno poput nove NBC-jeve serije “Laurine misterije” dospjelo u program. U 2014. godini. Na američkoj nacionalnoj televiziji, koja zapošljava ljude koji nikad ne bi trebali dopustiti da stvari odu predaleko. Prije snimanja pilota očito nitko nije imao hrabrosti reći: “Ovo je grozan scenarij! Trebao bi ga prepraviti netko tko zna pisati scenarij”. Poslije, kad je snimljen, nitko nije rekao: “Dobro, bacili smo milijune dolara na ovaj isprdak od pilota. Možemo li se složiti da smo napravili strašnu pogrešku i zaboraviti da se ovo dogodilo?”. Umjesto toga, svi su ignorirali trešteće znakove upozorenja i šutjeli kad su dobili priliku da progovore. Tko zna, možda su testnu publiku činile domaće životinje umjesto ljudi - i eto nas. Dobili smo seriju koja postavlja pitanje može li žena istodobno biti dobra majka i odgovorno obavljati svoj posao. Spoiler alert: može, za razliku od scenarista ove serije.

Debra Messing (koja ozbiljno treba novog agenta ili novog prijatelja s perspektivom), tumači naslovnu ulogu Laure Diamond, užurbane majke i policajke. No, za razliku od milijuna i milijuna drugih zaposlenih majki koje su na neki način užurbane, Laura je najpreužurbanija (znam da se tako nepiše i da se ne piše nepiše, ali život je kućka). Ona samo želi negdje ostaviti svoje male vragolane i pokupiti ih na kraju dana. “Ja sam majka sa sjajnom značkom, napunjenim pištoljem i vrlo malo strpljenja”, kaže gospođa Diamond. Žene koje su odlične u svom poslu, ali loše u privatnom životu jedan je od najdražih klišeja televizije. “Laurine misterije” dižu klišej na novu razinu apsurdnosti, što biste očekivali za jednu komediju, osim što ovdje nema ničeg komičnog. Apsurdnog, da. Bezrazložno mahnitog, sigurno. Smiješnog? Ne. Ovo nije samo serija za koju možete reći da promašuje ton i na taj način ne uspijeva. Nije ni serija za koju možete tvrditi da pati od pilotitisa (izmišljene bolesti od koje pati većina serija; grozna pilot-epizoda), pa će zbog toga postati bolja kako epizode odmiču. Jer neće. Čini se da NBC poručuje gledateljima: “Glupi ste i imate viška vremena u životu, pa evo, gledajte našu seriju. P.S. Laurin novi šef je njen bivši muž.” Bilo bi nemoguće navesti sve bedastoće, ali dovoljno je reći: Izbjegavajte je pod svaku cijenu. Jedna od najgorih serija ove jeseni. Ne morate biti policajac - i majka! - da biste to shvatili.

Pripremio : Adrian ANDREJEK

NAZIV: The Mysteries of Laura

ŽANR: komedija-drama

AUTOR: Jeff Rake

ULOGE: Debra Messing, Laz Alonso, Josh Lucas, Janina Gavankar, Max Jenkins

MREŽA: NBC

OCJENA:

Možda ste propustili...

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike