Sport
JOŠ JEDAN PORAZ U REŽIJI "DJELITELJA PRAVDE"

Hajduk slavio nakon
nepostojećeg jedanaesterca
Objavljeno 8. studenog, 2014.

Hajduk je do pobjede došao uz svesrdnu pomoć suca Marina Vudilina ali i uz podršku gostiju iz Osijeka koji nisu realizirali svoje izgledne prilike . Glavni arbitar je u 53.minuti ne namjerno igranje rukom Dugandžića u svom kaznenom prostoru nakon ubacivanja Kouassija okarakterizirao za najstrožu kaznu , siguran realizator sa bijele točke bio je Caktaš. Na drugoj strani stopostotnu priliku propustio je realizirati Pavić koji je u 42.minuti ušao u kazneni prostor domaćina  bio je sam na nekih 12-13 metara sa lijeve strane pucao je lopta je otišla pored lijeve stative gola Kalinića. Minutu prije toga nakon kornera kojeg je izveo Glavaš Jonjić hajdukovac na posudbi u dresu Osjećana , Jonjić pucao glavom sa nekih desetak metara lopta je prošla tik uz desnu stativu gola bijelih.
U „prvoj četvrtini „ prvenstva Osijek je u Gradskom vrtu pobijedio kombiniranu momčad Hajduka rezultatom 2:0 , naime trener Tudor odlučio se tada odmarati najvažnije igrače za uzvratni dvoboj play -offa Europske lige protiv  ukrajinskog Dnjipra koji je odigran na Poljudu .Inače i jedan i drugi Tudor i Rukavina nisu mogli računati na nekoliko standardnih igrača zbog žutih , crvenih kartona te ozljeda , kod Splićana su nedostajali zbog žutih kartona  Anđelković, Milović  ,te zbog ozljeda Maglica , Sušić , Milevskyi , Vuković , Stipica , kod Osjećana Perošević  , Mišić zbog crvenog kartona  , B.Barišić, Kurtović , Jamak ,J.Barišić svi zbog ozljeda .
Inače prvi su zaprijetili gosti Glavaš je pobjegao obrani domaćina , no Nižić i Milić uspjeli su ga sustići i spasiti neugodnost po gol domaćina. Prvu priliku bijeli su imali u 19.minuti kada je Milić idealno uposlio Vršajevića koji bježi Paviću , puca iz teške pozicije Mikulić izbacuje loptu u korner. Sjajno je Mikulić reagirao u 29.minuti Bradarić je uposlio Kouassija koji se ubacio iza leđa obrane gostiju crnoputi hajdukovac pucao je sa desetak metara , vratar gostiju loptu je dotaknuo , ona se od grede odbila u korner. Tražili su Osjećani da Vidulin pokaže na bijelu točku nakon dvoboja Maloče i Škorića , gostujući igrač pao je u kazneni prostor domaćina , no sudac je samo odmahnuo rukom da se igra nastavi.
U nastavku susreta na praznom stadionu , u ne nogometnoj atmosferi pala su tri gola. Najprije je Hajduk poveo golom iz ne postojećeg penala , kojeg smo već opisali , potom je u 64.minuti Gotal odlično poslužen od Milevskog zatresao po drugi puta mrežu nemoćnog Mikulića. Gosti su smanjili rezultat nakon poklona kapetana bijelih Maloče koji je loptu dodao Glavašu , ovaj je sa 12-13 pogodio mrežu Kalinića. Bili su Osjećani u prilici da  u 75.minuti stignu do poravnanja rezultata , nakon slobodnog udarca kojeg je izveo Šorša najviši u skoku bio je Pranjić bio je neprecizan lopta je otišla pored gola Kalinića. U samoj završnici zbog drugog žutog-crvenog kartona Škorić je u 85.minuti morao u svlačionicu , da bi u 90.minuti Baraban pucao sa nekih dvadesetak metara ali Kalinić je bio na mjestu. Sve u svemu, Osijek treba žaliti za izgubljenim bodom(ovima ).

 

HAJDUK – OSIJEK  2:1 ( 0:0 )

Split- Gradski stadion u Poljudu. Noćna utakmica , vrijeme i teren pogodni za igru. Zbog kazne Hajduka susret je odigran bez gledatelja. Sudac : Marin Vidulin (  Kanfanara ) 5

Strijelci : 1:0 Caktaš ( 54-11m ) , 2:0 Gotal ( 64 ) , 2:1 Glavaš ( 67 )

Žuti kartoni : Caktaš , Nižić , Bradarić , Milevskyi ( Hajduk ), Pavić , Jonjić , Škorić , Šorša ( Osijek )

Crveni karton: Mile Škorić ( Osijek – 85.minuta drugi žuti )

HAJDUK : Kalinić 6 , Vršajević 6, Nižić 5,5 , Maloča 5 , Milić 6 , Bradarić 6 , Caktaš 6 , Mezga 5,5 ( od 82.Prskalo- )  , Kouassi  6, Gotal 6 ( od 71.Maloku-) Milevskyi 6,5 ( od 89.Jozinović ).

OSIJEK : Mikulić  6,5 , Matas  5,5, Jonjić 6 , Pranjić 6 , Pavić 5,5 , Špehar 5 , Šorša  6, Glavaš  6 ( od.89 Špoljarić - ), Ugarković 5 ( od 67.Mioč-) , Škorić 5, Dugandžić 5 ( 78.Baraban -) ,

IGOR TUDOR ( TRENER HAJDUKA ):

Najvažnije je da smo pobijedili , osvojili sva tri boda . Nije to bila neka fantastična utakmica , daleko je bila od toga . Imali smo vodstvo od 2:0 nažalost greškom Maloče , gosti su uspjeli smanjiti tu našu prednost , no mislim da smo zasluženo pobijedili. Bilo je dosta pojedinaca u našim redovima koji nisu odigrali dobro. Osijek je imao svoje prilike koje nisu iskoristili. Ipak na kraju je najbitnije da više nećemo igrati bez gledatelja , jer to otužno nije mojim igračima u takvoj situaciji lako igrati , dok gostima je to dodatni motiv doping.

 

TOMISLAV RUKAVINA ( TRENER OSIJEKA ):

Čestitam Hajduku na pobijedi , zadovoljan sam kako su moji igrači odigrali iako smo bili jako oslabljeni .Detalj koji je odlučio susret je penal koje dosuđen za Hajduk , a koji nije postojao . Imali smo svoje prilike koje nismo realizirali .,šteta mislim da smo mogli osvojiti jedan bod.

 

MARIO MALOČA ( KAPETAN HAJDUKA )

Kapetan Hajduk bio je uvjerljivo najslabiji  pojedinac na travnjaku , poklonio je loptu Glavašu za gol kojeg su postigli Osječani :

-.Ovo mi je najgora utakmica koju sam odigrao u karijeri , iskreno je prizano Maloča.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike