Kultura
PČELICA MAJA ISPUNILA VINKOVAČKO KAZALIŠTE

Lutkarska predstava kakvu Vinkovci nisu nikada imali
Objavljeno 8. studenog, 2014.
Predstavu je režirala mlada osječka glumica i redateljica Maja Lučić

Grad na Bosutu dugo ne pamti toliki interes građana za jednu predstavu, kao što smo imali za premijeru lutkarske dječje predstave “Pčelica Maja”, u režiji Maje Lučić, u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” u Vinkovcima.

Jednostavno, gdje god se mogla staviti pomoćna stolica netko je našao mjesto, međutim, mnogo je djece ostalo suznih očiju ispred kazališta jer nije bilo mjesta za sve koji su došli pogledati ovu zanimljivu lutkarsku predstavu za djecu.

Probe su bile opsežne, trajale su po cijele dane, jedan dobar dio proba odrađen je bez grijanja koje nije radilo zbog kvara, glumci su uložili maksimalan napor po hladnoći kako bi na kraju imali odličan finalni proizvod, predstavu “Pčelica Maja”, koja je oduševila najmlađe.

- Impresije nakon predstave su odlične i suze na kraju samo su potvrdile činjenicu da smo uložili mnogo truda kako bismo posložili sve kockice u jedan mozaik. Malo nam je bilo kratko za pripremu, no bilo je uistinu lijepo, zanimljivo i hvala mojoj glumačkoj ekipi, jer smo jednim velikim htijenjem napravili nešto uistinu lijepo. Nikako ne smijemo zaboraviti Riu Trdin koja je osmislila lutke i scenografiju, kao i autora glazbe Miroslava Vukovića te podršku u tehnici. Svima velika hvala, jer bez njih ne bismo imali ovako dobro posloženu predstavu. Kako nismo u nekim segmentima imali grijanje, toplinu smo imali preko naše volje za rad i željom da uspijemo na kraju. Djeca su odlično reagirala na točno određenim mjestima, tako da smo u potpunosti zadovoljni na kraju premijere. Ovo je meni prvi put da sama radim režiju jedne predstave, no kad imate odličnu glumačku postavu, ništa nije problem, istaknula je Maja Lučić, koja potpisuje režiju ove predstave te i glumi u njoj.

Seleni Andrić bila je povjerena uloga “Pčelice Maje”, nakon predstave, pod emocijama rekla je: “Ovo mi je jedan od najljepših projekata na kojem sam radila u dosadašnjem glumačkom stažu. Ekipa s kojom sam radila bila je savršena i sad nam je žao što su probe završene i hvala svima koji su mi omogućili da budem dio ove lijepe lutkarske predstave”.

Glavne konce u ovoj predstavi povezao je tko drugi nego ravnatelj vinkovačkog kazališta “Joza Ivakić” Zdenko Rečić, koji nije skrivao zadovoljstvo što je projekt naslovljen ''Pčelica Maja'' ugledao svijetlo dana i što su sva djeca koja su došla pogledati predstavu bila oduševljena izvedbom.

- Kako su probe išle pratio sam nastajanje ove predstave od samog početka pa sve do ove premijere. Izuzetno je naporno bilo, pogotovo zbog hladnoće na probama. Ponosan sam na kompletnu glumačku ekipu i cijeli tim koji je bio angažiran na predstavi da bismo u konačnici dobili kvalitetan projekt. Kazalište je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta, žao mi je što ih je mnogo ostalo ispred dvorane, no mogu reći da ćemo sljedeće godine još najmanje dva puta odigrati ovu predstavu u vinkovačkom kazalištu. Kad glumci dobiju dugotrajni veliki pljesak, onda je to znak da smo na kraju uspjeli napraviti sve što je bilo zacrtano na početku - istaknuo je Zdenko Rečić.

Udruga za promicanje kreativnih umjetnosti "Blue Moon" iz Županje prije i nakon predstave crtala je djeci na licu razne likove, što je izazvalo neviđenu gužvu, jer su svi željeli imati jedan detalj na svom licu.

Mario KOKAJ
AKTERI PREDSTAVE

U predstavi “Pčelica Maja” igraju: Zorko Bagić, Maja Lučić, Selena Andrić, Dina Vojnović, Martina Stjepanović i Katarina Arbanas. Lutke i scenografiju kreirala je Ria Trdin, autor glazbe je Miroslav Vuković, rasvjete Stjepan Andabak, dramatizaciju je obavila Tatjana Bertok-Zupković. Redateljica je Maja Lučić.

Udruga "Blue Moon" iz Županje crtala je djeci na licu razne likove

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

2

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

3

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas