Sport
ROBERT SELIGMAN NA KRAJU SEZONE NASTUPA U KOLUMBIJI

Hrvatsko-slovenski obračun u Medellinu
Objavljeno 6. studenog, 2014.

Medellin, kolumbijski grad nekad poznat po ozloglašenom Pablu Escobaru i narkokartelima, ove je godine mjesto gdje će završiti gimnastička sezona.

Nakon Medellina doznat ćemo tko su osvajači Svjetskog kupa na pojedinim spravama i koji će gimnastičari i gimnastičarke steći pravo sudjelovanja na pozivnim A turnirima sljedeće godine. Upravo borba za pobjedu u Svjetskom kupu na konju s hvataljkama razlog je što je prema Kolumbiji otputovao i Robert Seligman. Osječanin je trenutačno vodeći u ukupnom poretku za Svjetski kup, ali prvo mjesto nije još osigurao. Štoviše, nastup u Medellinu prijavio je i Sašo Bertoncelj trenutačno trećeplasirani u ukupnom poretku (drugi je Filip Ude, nap.a.) s izgledima osvajanja ukupno prvog mjesta.

- S trenerom Mađarevićem procijenili smo da je potreban nastup kako bi zadržao vodeću poziciju na rang-listi najboljih vježbača na konju s hvataljkama za 2014. godinu - rekao je Robert Seligman, kojem ovaj put u pratnji neće biti prvi trener Vladimir Mađarević.

Seligmanu će u kutu tijekom nastupa biti Boris Čulin, koji će ujedno imati i ulogu suca. Neće Osječani biti jedini Hrvati u Kolumbiji, u ženskoj konkurenciji nastupit će mlade nade - Riječanka Ema Kajić (preskok i parter) i Splićanka Ana Đerek (preskok, greda i parter). No svakako će najzanimljivije biti natjecanje na konju s hvataljkama. U Medellinu će se, naime, dogoditi slovensko-hrvatski obračun, odnosno sudar četvrtoplasiranog (Bertoncelj) i petoplasiranog (Seligman) s nedavnog Svjetskog prvenstva u kineskom Nanningu.

- Nije nimalo lako nastupiti na jednom takvom natjecanju na kraju godine, i to još nakon Svjetskog prvenstva. Želja mi je u Medellinu ostvariti rezultat koji će mi osigurati prvo mjesto u Svjetskom kupu - pričao je Seligman, koji trenutačno ima 17 bodova prednosti ispred Bertoncelja.

Dva Hrvata već su osigurala prvo mjesto. Seligmanov klupski kolega iz Osijek Žita Tomislav Marković osigurao je prvo mjesto na parteru, a Marijo Možnik u seriji 2014. najbolji je na preči.

Krešimir LACKOVIĆ
Osijek Žito Challenge u rujnu

Potvrđeno je kako će Osijek biti domaćin gimnastičkog challengera i 2015. godine. U Gradskom vrtu svjetska gimnastička elita okupit će se od 17. do 20. rujna. Bit će to posljednji Challenger uoči Svjetskog prvenstva u Glasgowu, koje je izlučno natjecanje za plasman na Olimpijske igre u Riju de Janeiru.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike