Kultura
DRUGI FILOZOFSKI CAFE ODRŽAN U OSJEČKOM MAGISU

Rasprava o medijima i društvu
Objavljeno 5. studenog, 2014.

OSIJEK - Drugi Filozofski cafe u organizaciji Hrvatskog društva za filozofsku praksu i Cafe-galerije Magis, održan je u utorak, 4. studenoga. U ugodnoj atmosferi Magisa okupilo se petnaestak sudionika koji su iskazali interes za filozofiranjem prvo o predloženim temama, a potom i sudjelovanjem u raspravi na izabranu temu. Od sedam predloženih tema, sudionici su za glavnu raspravu izabrali temu mediji i društvo, dok su ostale teme bile: sloboda u radu i ljubavi, jednostavni život, patnja i sloboda, asocijalnost i društvene mreže, koje su današnje vrijednosti i teorije urote. Sudionici na Filozofski cafe dolaze s unaprijed smišljenim temama, ili ih smišljaju na licu mjesta te predlažu ostalima, objasnivši ukratko o čemu žele raspravljati. Kada se sve teme predlože, moderator ih daje skupini na glasovanje, a tema koja dobije najviše glasova postaje tema glavne rasprave. Tako je tema prvog Filozofskog cafea u Magisu, u listopadu, bila filozofija i film, a tema drugog - mediji i društvo.

Filozofski cafe oblik je filozofske prakse otvoren svima. Na njemu mogu sudjelovati svi, bez obzira na godine, obrazovanje, zanimanje, iskustvo. Teme koje možete predložiti na filozofskom cafeu mogu biti filozofske, etičke, političke, društvene, kulturne, umjetničke, ali i osobne, svjetonazorske, intimne, svakodnevne. Ako inače volite raspravljati s drugima o takvim temama, ako ste otvoreni za javni dijalog koji propituje vaše poglede na svijet i nudi nova iskustva i razmjenu mišljenja, Filozofski cafe sigurno je praksa za vas.

“Hrvatsko društvo za filozofsku praksu, uz zahvalu domaćinu Magisu, posebno želi zahvaliti svim sudionicima Filozofskog cafea na zrelom razmišljanju, produktivnom dijalogu i odvažnom filozofiranju”, kaže moderator Zoran Kojčić, predsjednik Hrvatskog društva za filozofsku praksu. (D.Kć.)

Možda ste propustili...

ORIGINALNI HRVATSKI BREND SE ŠIRI

U Kopenhagenu otvoren najveći Muzej iluzija u Europi

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

2

POKAZALI VIRTUOZNOST SVIRANJA I STEČENA TEORIJSKA ZNANJA

Učenici Glazbene škole Milka Kelemena osvojili niz vrijednih nagrada

3

GDK GAVELLA NAJAVIO SVOJU POSLJEDNJU OVOSEZONSKU PREMIJERU

“Medeja” zrcali naše društvo danas