Regija
POSJETILI TERAPIJSKU ZAJEDNICU U VRBICI

Đakovački Lionsi pomogli u izgradnji sportskog terena
Objavljeno 6. studenog, 2014.

ĐAKOVO – Predstavnici Lions cluba Đakovo posjetili su terapijsku zajednicu Udruge za borbu protiv ovisnosti Ne-ovisnost u Vrbici, gdje su se uvjerili u dobro investirana sredstva svoje posljednje donacije. Predsjednik Lionsa, Damir Grgas, kaže kako je suradnja prerasla u prijateljstvo.

- Mi se družimo s djelatnicima i korisnicima zajednice, ovo je već naš četvrti ili peti susret. Jednom ili dva puta godišnje dođemo i svaki put smo iznenađeni redom, radom, čistoćom, načinom na koji sve ovdje funkcionira. Uz druženje, drugi razlog je i što smo ove godine uspjeli osigurati određena novčana sredstva. Lionsi svake godine organiziraju akciju Jedrima protiv droge. To je natjecanje u jedrenju u kojemu sudjeluje većina lions clubova iz Hrvatske a prihod ide za borbu protiv ovisnosti - objašnjava Grgas. - Kako su Lionsi podijeljeni u četiri regije, regija Istok, kojoj mi pripadamo, može nominirati jednu od ustanova kojoj bi se ta sredstva mogla dodijeliti. Mi smo tako dva puta, 2012. i 2014. godine, nominirali upravo ovu zajednicu. Prve godine uplaćeno je 12.000 kuna za projekt terapijskog jahanja. Ove godine uplaćeno je 10.000 kuna. U razgovoru doznali smo da imaju projekt uređenje sportskih terena, pa je taj novac usmjeren tome. Vidimo da se sve odvija u najboljem redu, zemljani radovi su obavljeni, zasijana je trava za nogometno igralište. Obećali smo da ćemo idući put odigrati utakmicu - kazao je Grgas. Lionse je dočekao predsjednik Udruge Tomislav Mišetić i proveo ih prostorom zajednice.

- Uz pomoć Lionsa uspjeli smo napraviti teren za mali nogomet, dalje je u planu izgradnja košarkaškog igrališta i tražimo mogućnost da nam netko pomogne oko asfaltiranja. Želimo našim korisnicima omogućiti što je moguće više i sportskih sadržaja jer smatramo da je sport također jedan od važnih segmenata rehabilitacije. Suradnja s Lionsima je odlična - kazao je Mišetić. Trenutačno je u zajednici 27 korisnika.

- Riječ je o ovisnicima o drogama, alkoholu, kockanju i klađenju. Tijekom ljeta bilo je znatno manje korisnika nego što je to uobičajeno. Ljeti, pogotovo oni iz primorskih županija, odlaze, lakše je doći do novca i zapravo podržavati svoju ovisnost - kazao je Mišetić. Kaže kako se ovisnici nakon odlaska mogu vratiti, ali da to ne ide u nedogled.M.Muškić

Možda ste propustili...

KONFERENCIJA ZA MEDIJE ISPRED VRTIĆA

Đurđenovački SDP: Stanje je neizdrživo

DAN SREDNJE ŠKOLE DONJI MIHOLJAC

Najboljim đacima uručene nagrade

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

KUPALIŠNA JE SEZONA PRED VRATIMA

Baranjski će se bazeni otvoriti polovinom lipnja, nudit će brojne sadržaje

2

DANI PODUNAVSKIH HRVATA I BEĆARAC U BARANJI

Zvonko Bogdan, dobra vina i tisto

3

U PETAK PROMOCIJA SLUŽBENE HIMNE VATRENIH

Županja - kolijevka nogometa uvodi Hrvatsku u Euro 2024.