Regija
TUGA U OTOKU

Prijatelji se oprostili od Jasne,
Roberta i majke Nade Knežević
Objavljeno 5. studenog, 2014.

OTOK - Oproštajem na komemorativnom skupu u srednjoj Ekonomskoj i trgovačkoj školi “Ivan Domac” i pokopom na gradskom groblju u Otoku, na vječni počinak jučer su ispraćeni Nada Knežević i njezino dvoje djece, Jasna i Robert, koji su smrtno stradali u stravičnoj prometnoj nesreći na pružnom prijelazu Čistine, nedaleko od Otoka.

Mira Filipović Trabak, razrednica preminule Jasne Knežević, za svoju učenicu ima samo riječi pohvale.

- Jasna je bila maturantica ove škole i strašno nas je pogodila ova tragedija. Bila je vedra, divna, najljepšeg osmijeha, dobar prijatelj, uzorna učenica u svemu. Bila je prijatelj i pomagala je uvijek koliko je mogla. Voljela je školu i pripremala se za odgojiteljski, profesorski, učiteljski poziv; ona je bila humanist i veliki kreativac. Voljela je slikati i zračila je vedrinom. Strašno nam je teško, cijeli razred, njih 34, nema riječi utjehe za gubitak takve osobe kao što je bila Jasna. Ona će vječno živjeti u našim srcima - kazala je vidljivo potresena razrednica Mira.

Jasnin mlađi brat Robert išao je u istu školu, isti smjer - upravni referent.

- Tugujemo za našim učenikom 1.e razreda, cijeli razred i ja kao razrednica shrvani smo ovom velikom tragedijom koja je pogodila naš razred i školu. Nismo mogli niti sanjati da će se ovako brzo prekinuti jedan mladi život i da zajedno nećemo živjeti lijepe trenutke u ovoj školi - rekla je Azra Abramović, razrednica Roberta Kneževića.

Na posljednjem ispraćaju Jasne, Roberta i Nade Knežević skupio se cijeli Otok. Potreseni tragedijom, okupili su se i kako bi bili uz Nadina sina Dražena. Od Roberta i Jasne biranim riječima oprostili su se učenici Ekonomske i trgovačke škole “Ivan Domac” Ivana Bajić i Jelena Lučić, izmamivši svima suzu u oku.

- U svojoj skromnosti nikada nisi ništa tražio samo za sebe. Bio si inteligentan i uzoran učenik, prije svega veliki prijatelj. Ostalo je još mnogo knjiga koje si sa žarom želio pročitati. Uvijek si bio spreman učiti kao samozatajni genijalac, pomagao si drugima žrtvujući svoje vrijeme, znanje, srce i dušu. Prerano si nas napustio, ali mi smo s tobom zauvijek. Tvoj će lik, posebice tvoja dobra djela, ostati vječno u našim srcima. Voli te tvoj bivši 8.b razred Osnovne škole “Josip Lovretić” Otok, i učenici 1.e razreda Ekonomske i trgovačke škole “Ivan Domac” Vinkovci - rekla je u ime svih učenika iz Robertova razreda Ivana Bajić.

- Ruke su drhtave, riječi bježe s papira, jer ne postoje takve kakve bi tebe bile dostojne. Nije pravedno što si otišla, što se moramo oprostiti s tobom prije nego što smo zakoračili u život, prije nego što smo ostvarili sve one snove kojih je puna svaka mlada duša, prije nego si obukla onu tamnoplavu haljinu za maturalnu, prije nego što si svojim osmijehom uljepšala još mnogo godina koje su te čekale. Puna života, vedra, nasmijana, zaljubljena, umjetnička duša, samo su neki od riječi kojima možemo tebe opisati, a bila si mnogo više. Bila si dobar duh našeg razreda, naš dobri anđeo. Bila si osoba koja si sve prolazila dostojanstveno i s osmijehom na licu, onim iskrenim i predivnim osmijehom koji će svatko od nas pamtiti. Neka te čuvaju anđeli i počivala u miru, najdraža naša Jasna - u ime svih učenika iz Jasnina razreda oproštajno je pismo pročitala Jelena Lučić.

Mario KOKAJ
Ispratio ih DVD Otok

Kako su Jasna i Robert bili članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Otok, na posljednjem ispraćaju od njih su se biranim riječima oprostili i članovi tog društva. Pokop je predvodio otočki župnik i dekan Otočkog dekanata, preč. Antun Knežević.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike