Zdravlje
IDEALAN NAČIN DA ZAPOČNETE DAN

Jutarnja tjelovježba vraća osmijeh na lice
Objavljeno 3. studenog, 2014.
Ujutro nam je tijelo najodmornije i najspremnije za vježbanje

Nema ništa ljepše od započinjanja dana osmijehom. Nemaju svi ljudi dovoljno vremena ujutro zbog mnogih obveza.

No, tko ima, zašto ne bi dan počeo upravo tjelovježbom? Jutarnja tjelovježba garantirano će vam vratiti osmijeh na lice.

Izlike za jutarnjim vježbanjem su mnogobrojne, kao i općenito prilikom „tjeranja na vježbanje“. Ujutro smo svi pospani, ukočeni od sna, teško nam je ustati se iz toplog kreveta i kreniti u dvoranu ili prirodu.

No, kad biste pustili izlike te prestali biti lijeni i razmislili o koristima jutarnjeg vježbanja, svi biste što prije krenuli vježbati.

Kada dan započnete razgibavanjem i vježbom ostatak dana prolazi u pozitivnoj energiji i zadovoljstvu.

Što nam donosi jutarnje vježbanje?

1. VIŠE ENERGIJE - Najvažniji razlog za vježbanje ujutro je to što upravo vježbanje povećava energiju na maksimum koja ostaje cijeli dan. A kada imamo energije, lakše je obavljati sve ostale obveze svakodnevnog života. Um nam je bistriji i lakše je isplanirati ostatak dana.

2. VIŠE VREMENA -Nije li sjajno odraditi trening, razgibavanje ili istezanje na samom početku dana i imati vremena za ostale obveze i aktivnosti. Imati slobodnu večer za druženje s prijateljima, odlazak u kino, druženje s obitelji. Da, jest!

3. VIŠE ZADOVOLJSTVA - Nakon što odvježbate ujutro, zadovoljstvo vas prati cijeli dan.

4. VIŠE ZDRAVLJA - Svi koji vježbaju ujutro znaju osjećaj svježine nakon jutarnjeg sata vježbanja. Ta lakoća tijela i snaga direktno se odražavaju na zdravlje.

Ujutro nam je tijelo najodmornije i najspremnije za vježbanje. Možda jesmo pospani i treba nam vremena da se razbudimo, ali tijelo je svakako najodmornije ujutro. Posebice ako imate naporan posao i nekad stvarno navečer nemate više snage još i za vježbu. Probajte vježbati ujutro!

Ne zaboravite, ako vježbate ujutro, svom tijelu činite dobro. Tijelo vraća na razne načine i pamti sve loše što mu činimo, no pamti i sve dobro. Kada se jave prve promjene na tijelu, bit će vam itekako drago što vježbate.

Što preporučamo vježbati ujutro?

Jutarnja yoga - Neprocjenjiv je osjećaj dan započeti yogom. Laganije asane za početak i kompletno osjećanje tijela i sebe u jutarnjim satima hrani vas nevjerojatnom količinom pozitive koja će jednostavno zračiti iz vas. Yogom se smanjuje napetost u tijelu i bolovi u mišićima, a povećava se gibljivost tijela. Pranayame vas uče disati i iskoristiti sav zrak. Vježbajte jutarnju yogu ujutro i živite punim plućima cijeli dan.

Jutarnji program za kralježnicu - Ako imate problema s leđima najbolji savjet koji možemo dati jest pokret, pokret i pokret! Korektivnim vježbama iz fizioterapije i kineziterapije upravo se baziramo na otklanjanje disbalansa tijela, jačanje mišića koji su odgovorni za pravilno držanje i zdravlje kralježnice.

Programi za zdravlje kralježnice dizajnirani su upravo za osobe koje pate od problema s lošim držanjem! Nižemo niz pozitivnih iskustava osoba kojima je vježbanje doslovce promijenilo život nabolje. Pravilnim i redovitim vježbanjem poboljšat ćete snagu i fleksibilnost tijela, ispraviti posturu tijela, smanjiti bolove u kralježnici, poboljšati koordinaciju i balans tijela i uma te podići kvalitetu svakodnevnog života na višu razinu. (Centar osobne moći)

Martina SLIVONJA, bacc. physioth.
Jutarnji workout i akcija u studenome

Izlazimo ususret svima koji žele ujutro vježbati žešće. Koji god razlog bio, jutarnji klasični program oblikovanja cijelog tijela podiže energiju za sve koji žele dovesti tijelo u savršenu formu.

Jutarnje vježbanje idealan je način da savršeno započnete dan i da se riješite jutarnjeg osjećaja ukočenosti. Probudite tijelo i um s nama i budite puni energije i sreće cijeli dan.

Također, najavljujemo akciju za studeni. Vježbajte s nama ujutro i iskoristite veliki popust na jutarnje programe i vježbajte za samo 90 kn. Odaberite svoj tip programa ujutro i popravite si cijeli dan.

Yogom se smanjuje napetost u tijelu i bolovi u mišićima, a povećava se gibljivost tijela

Možda ste propustili...

STUDIJA UBLAŽAVANJE MENTALNIH I FIZIČKIH TEGOBA

Ljudski dodir može smanjiti bol, depresiju i tjeskobu

ORGANIZAM SE PRIRODNO POČINJE REGENERIRATI

U proljeće se javlja svjež nalet energije

Najčitanije iz rubrike