Sport
KVALIFIKACIJE ZA EP

Golužine prijetnje shvaćene ozbiljno
Objavljeno 31. listopada, 2014.

Da na drugoj strani stoje Robben, Van Persie i Sneijder, takvu bi nizozemsku reprezentaciju doživjeli sa strahopoštovanjem. No, “rukometno oranje“ nema takve vrhunske igrače pa je pobjeda jedne od ponajboljih europskih reprezentacija sasvim očekivana.

Hrvatski su rukometaši u Koprivnici uspješno otvorili kvalifikacije za EP 2016. u Poljskoj te već danas mirno mogu krenuti prema Ankari, gdje ih u nedjelju čeka Turska.

Karačić krenuo umjesto Duvnjaka

Umjesto Domagoja Duvnjaka na poziciji srednjeg vanjskog zaigrao je igrač Vardara Igor Karačić, koji je upravo postigao prvi pogodak za Hrvatsku u Koprivnici. Prije toga Nizozemci su poveli. To početno vodstvo bilo je jedino gostujuće na utakmici. Već do odmora ni najveći skeptičari više nisu sumnjali u hrvatsku pobjedu. Alilović je “zaključao” vrata, do odmora je imao 11 obrana, Bičanić je tri od svoja četiri pogotka u prvom poluvremenu postigao u seriji i donio prvi put Hrvatskoj značajniju prednost (7:4), koja je do odmora mogla biti i dvoznamenkasto izražena. Vodila je Hrvatska 15:6, ali je u završnici ipak došlo do “potezanja ručne“. Već u prvom poluvremenu Slavko Goluža prilično je izrotirao sastav, najbolje je prigodu s klupe iskoristio bivši NEXE-ovac Ivan Slišković, koji je postigao tri pogotka, uz doprinos u obrambenim zadaćama.

Goluža tražio obranu

U 40. minuti nastavka na zaslužen odmor otišao je Mirko Alilović, a na vrata stao Filip Ivić. Nije bilo potrebe za Mirkovo poboljšavanje statistike jer Nizozemci u nastavku nisu ozbiljnije zaprijetili našim rukometašima. Razigrala se u nastavku naša desna strana kombinacija Kopljar-Čupić. Upravo tom kombinacijom, nakon zadrške Čupića, ali i očito zbunjene nizozemske obrane, sredinom poluvremena dočekali smo prvo dvoznamenkasto hrvatskom vodstvo (26:16). Međutim, u sljedećih pet-šest minuta došlo je do opuštanja. Nizozemci su smanjili na 27:21, Slavko Goluža zatražio je time-out i zaprijetio igračima:

- Tko ne igra obranu i tko igra za vlastitu statistiku, neće igrati u reprezentaciji!

Golužine prijetnje shvaćene su ozbiljno, Slišković je svojim šestim pogotkom u 58. minuti ponovno Hrvatskoj donio 10 pogodaka prednosti, koju je podebljao iz kontre Raković za pljesak koprivničke publike. K. Lacković

HRVATSKA                                35  (17)
NIZOZEMSKA                           24  (10)

KOPRIVNICA – Dvorana Gimnazije „Fran Galović“. Gledatelja: 3.000. Suci: Novikov i Perepilitsky (oba Ukrajina)

HRVATSKA: Alilović (12+0), Štrlek 3, Čupić 6(2), Vori, Slišković 6, Kopljar 4, Karačić 2, Ivić (6+0), Pešić, Ninčević 1, Raković 4(3), Musa, Bičanić 4, Gojun, Cindrić 1 i Stepančić 4.

NIZOZEMSKA: Tadelj (3+0), Remer 3, Haenen, Sluiters 1, Adams 1, Verjans 2, Miedema 4, Ravensbergen (5+0), Boomhouwer 1, Schagen 6(2), Van Schie 3, Leenders 2, Benghanem, Van Dam, Smits, Suelmann i Steins 1 .

SEDMERCI: Hrvatska 4(4), Nizozemska 2(2); ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute (Vori 2, Stepančić 2), Nizozemska 4 minute (Van Schie 2, Verjans 2)

Ivandija pomoćnik Goluži

Stručni stožer hrvatske rukometne reprezentacije doživio je određene promjene. Za pomoćnika izborniku Slavku Goluži imenovan je Silvio Ivandija. Osječanin je inače od ove godine trener premijerligaša Varaždina.

Duvnjak na pregledu očiju u Kielu

Specijalistički pregled reprezentativaca otkrio je problem s očima našeg najboljeg igrača Domagoja Duvnjaka. Nije se željelo riskirati pa je odlučeno da Duvnjak propusti prva dva kvalifikacijska susreta, jučerašnji protiv Nizozemske i nedjeljni protiv Turske u Ankari. Na zahtjev njegova kluba Kiela vratio se Đakovčanin u Njemačku, gdje će odraditi sve potrebne preglede. Prve nepotvrđene informacije kažu kako s Duvnjakom nije ništa zabrinjavajuće.

Možda ste propustili...

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

Najčitanije iz rubrike