Sport
CIBALIA IGRA U NEDJELJU

Gorici će opet najviše prijetiti Mandić i Puljić
Objavljeno 31. listopada, 2014.

VINKOVCI - Poslije poraza od Lokomotive u Zagrebu u Kupu Hrvatske i ispadanja u osmini finala toga natjecanja nogometaše Cibalije već u nedjelju čeka još jedna teška utakmica. Ovaj put u goste im stiže drugoplasirana momčad lige Gorica. To je definitivno derbi kola, utakmica u kojoj će novi trener Cibalije Siniša Sesar imati prvi veliki ispit otkako je zasjeo na trenersku klupu. Protiv Lokomotive Sesar nije baš odmarao previše igrača, jedino Muženjak, Mandić i Aganspahić nisu bili u momčadi, dok su svi ostali standardni igrači bili na raspolaganju. Hoće li poraz utjecati na raspoloženje i mogućnosti igrača protiv Gorice, pitali smo trenera Sesara.

- Ja vjerujem da neće. Mladi su to igrači, a do utakmice imaju tri dana, što je dovoljno da se odmore i pripreme za ovu vrlo važnu utakmicu za nas. Nema ozlijeđenih, osim Zgrablića, a neće biti ni Ottochiana koji ima tri žuta kartona. Imamo kvalitetne zamjene za njih i vjerujem da se neće osjetiti njihov nedostatak - rekao je Sesar.

Cibalia je u trećem prvenstvenom kolu u Velikoj Gorici uzela sva tri boda, pogocima Mandića i Puljića pred kraj utakmice. Isti dvojac će predvoditi napad i u Vinkovcima, a dali nešto sprema za ovu utakmicu Sesar nam otkriva.

- Radili smo na povećanju agresivnosti i angažiranosti od prve minute. Pokazali smo da možemo igrati i da možemo trčati samo ako to doista želimo. Ostaje problem ulaska u utakmicu, ako to do nedjelje poboljšamo i ako igrači od prve sekunde krenu agresivno, bez čekanja da netko drugi odradi posao, onda sam siguran da ćemo slaviti i u ovoj utakmci protiv Gorice, u suprotnom bit će velikih problema. Očekujem da će Gorica igrati zatvorenije i čekati svoju priliku. U svakom slučaju mi moramo od prve minute nametnuti pritisak i držati ga do kraja utakmice - zaključio je Sesar.

U sastav se vraćaju trojica koji nisu putovali u Zagreb, a u odsutnosti Ottochiana u momčad uskače Kujundžija pa će sastav izgledati kao i u prethodnim prvenstvenim utakmicama.

Najvjerojatniji sastav Cibalije: Filipović, Conjar, Perković, Filipović, Mišić, Lukić, Aganspahić, Muženjak, Kujundžija, Puljić i Mandić.

Utakmica se igra u nedjelju, u 14 sati, na stadionu HNK Cibalia, a sudit će Ivan Zeko-Pivač iz Osijeka. A.Grgić

Parovi 14. kola

U 14. kolu, 2. studenoga, sastaju se: Inter Zaprešić - Imotski, Rudeš - Sesvete, Segesta - Bistra, Cibalia - Gorica i Pomorac - Lučko. Svi susreti počinju u 14 sati kada započinje i susret Dugopolje - Hrvatski dragovoljac, koji se igra 4. studenoga.

Možda ste propustili...

SUSRET OSMINE FINALA KUPA ŽNS-A OSJEČKO-BARANJSKOG

Donjomiholjčani zaustavili NAŠK

Najčitanije iz rubrike