Sport
NOGOMETAŠI OSIJEKA U NEDJELJU DOČEKUJU ZAGREB

Trenutak istine za bijelo-plave
Objavljeno 31. listopada, 2014.
Ideja je napasti Zagreb visoko i pritiskati ga po cijelom terenu, kaže Rukavina

Nogometaši Osijeka vrlo rano u sezoni došli su do zida. Nedjeljna utakmica protiv Zagreba za njih će biti stvarni trenutak istine, u kojem se spašava sezona.

Iza bijelo-plavih je vrlo loše razdoblje, u kojem su u šest utakmica doživjeli čak pet poraza, ispali iz Kupa, a u posljednja tri susreta opet nisu postigli ni pogotka. Istina, raspored im nije išao na ruku, jer su čak pet od tih šest utakmica odigrali kao gosti. I baš zato je susret sa Zagrebom svojevrsna prekretnica, nakon koje bi se bijelo-plavi mogli vratiti u normalan ritam. Stanje u kojem “bijelo-plavi united” dočekuje “pjesnike” daleko je od idealnog. Iza njih je buran tjedan, u kojem su osjetili i gnjev predsjednika Slobodana Tolja zbog “petarde” koja je pukla u njihovoj mreži u Maksimiru, ali predsjednikova “jezikova juha” očito nije posebno djelovala na njih jer su samo dan poslije poraženi od Splita u osmini finala Kupa.

Panike još nema, no ne padne li Zagreb u nedjelju, bit će “derneka”. To je jedna od onih utakmica u kojoj Osječanima ništa osim pobjede nije dovoljno dobro.

- To je susret koji može popraviti lošu sliku o nama. Pobjeda bi nas vratila u ravnotežu jer bismo Zagreb bodovno držali pod kontrolom, a vjerojatno bismo se bodovno malo odvojili od Zadra i Slaven Belupa. Vjerujem da su dečki svjesni kakva ih utakmica očekuje te da će sukladno s tim i reagirati na terenu - kaže Tomislav Rukavina, trener nogometaša Osijeka.

Ovaj put je spremno nagovijestio i kako će Osijek igrati.

- Momčad ćemo sastaviti tako da će prednost dobiti igrači koji su u stanju od prve minute visoko pritisnuti Zagreb i juriti ga po cijelom terenu. To je utakmica u kojoj mi nemamo što čekati - smatra trener bijelo-plavih.

Nastavlja se i Rukavinina potraga za idealnom momčadi u ovom tenutku. Tako će udarna momčad opet doživjeti promjene.

- Perošević će u vrh napada, vraćaju nam se Josip Mišić i Borna Barišić, a od početka će u momčadi biti i Mešanović - otkriva Rukavina.

Ipak, najvažnija je promjena u zadnjoj liniji. Saša Novaković i Slavko Bralić očito su svoje kredite potrošili i došao je red na iskusnog Juricu Pranjića, koji je sve to vrijeme strpljivo čekao svojih pet minuta i sad ih je dočekao.

- U Splitu je odigrao drugo poluvrijeme vrlo dobro i zato će dobiti prednost ispred Bralića i Novakovića - priča Rukavina.

Osijeku je nasušno potrebna jedna dobra partija. Utakmica u kojoj neće samo ostvariti rezultatski uspjeh nego će ostaviti i dobar dojam nakon sumornog razdoblja. Treba im nešto slično onom što se dogodilo protiv Zadra. Samo to ni slučajno neće biti šetnja jer Zagreb je rijetko bio nadigran ove sezone u gostima. Žilavi su gosti “pjesnici”. Uostalom, oni su jedini uzeli Dinamu bod u Maksimiru. Sve to govori da bijelo-plavi moraju biti na visokoj motivacijskoj i trkačkoj razini. Rukavina će narediti jurnjavu za “zagrebašima” po cijelom terenu, samo je pitanje hoće li igrači slijediti te njegove ideje. Nismo Osijek često gledali kako visoko napada svoje suparnike...

Dalibor KELER

OSIJEK-ZAGREB

Početak: Nedjelja, 15 sati

Mikulić - Livaković

Matas - Jurendić

Jonjić - Musa

Pranjić - Kolinger

B.Barišić - Štiglec

Kurtović - Stepčić

Jamak - Ljubičić

Mišić - Krovinović

Šorša - Bevab

Mešanović - L.Medić

Perošević - Boban

Stadion: Gradski vrt

Kapacitet: 19.800

Sudac: Ivan Bebek

14. kolo

SUBOTA

15 sati

Split - Dinamo

19 sati

Slaven Belupo - Rijeka

NEDJELJA

15 sati

Osijek - Zagreb

19 sati

Zadar - Hajduk

PONEDJELJAK

18 sati

Lokomotiva - Istra 1961

PRANJIĆ

NAKON NOVAKOVIĆA I BRALIĆA PRILIKU NA POZICIJI LIJEVOG STOPERA DOČEKAO JE ISKUSNI JURICA PRANJIĆ

Najčitanije iz rubrike