Ekonomija
PROJEKT MOJ ZABA START

Milijun kuna poticaja za zeleno poduzetništvo
Objavljeno 31. listopada, 2014.

Zagrebačka banka i ove godine nastavlja s projektom “Moj Zaba Start”, u kojemu će najinovativnijim i tržišno utemeljenim poduzetničkim idejama s područja zelenog poduzetništva, poduzetništva u kreativnoj industriji i inovativnih “start up” koncepata, dodijeliti ukupno milijun kuna poticaja.

Puna dvorana hotela Osijek na jučer održanom regionalnom predstavljanju pokazala je kako i u Slavoniji postoji zanimanje za ovakvo poticanje realizacije poduzetničkih ideja.

U “Zaba startu” tri su natječaja - “Moja prilika” za inovativne poduzetničke projekte, “Moja zelena zona” za zeleno poduzetništvo te “Moja kreativna crta” za kreativnu industriju. Tomislav Tolnaj, direktor Zabine Poslovne mreže za poduzetničko bankarstvo, govorio je o glavnim značajkama projekta, detaljima natječaja, kao i kriterijima.

Osnovno je da će se u svakoj od tri kategorije izabrati deset finalista. Za njih će se omogućiti edukacija kroz radionice vezane uz poslovno planiranje kako bi mogli uspješno upravljati poslovnim procesima i financijama te uspješno savladavati izazove tržišta. Naposljetku, stručna komisija će u svakoj kategoriji odabrati tri pobjednika koji će dobiti potporu u iznosu od po 100.000 kuna. Ali i u svakoj kategoriji jedan od finalnih projekata odabran od strane javnosti putem društvenih mreža konkurirat će za dodatnu potporu u iznosu od 33 tisuće kuna.

Prijave na natječaj traju do 1. prosinca, finalist će se znati u siječnju, a objava pobjednika natječaja najavljena je za ožujak iduće godine.

Jučer je u Osijeku potporu potencijalnim natjecateljima pružila Vlatka Surma Szabo iz vukovarske Ekoknjižnice. Ova je ustanova na osnovu projekta uređenja dvorišta novouređenog knjižničnog odjeljenja u Sotinu, bila prošlogodišnji pobjednik natječaja “Moja zelena zona”. D.Kuštro

Prijave na natječaj traju do 1. prosinca, finalist će se znati u siječnju

Možda ste propustili...

NAGLI PAD PROIZVODNJE U HRVATSKOJ

Naznake stabilizacije industrije u eurozoni

DRVOPRERAĐIVAČIMA PRIHODI PALI U RASPONU OD 5 DO 55 POSTO

Zbog zaliha zatražili pomoć za održanje likvidnosti, ali i zadržavanje radnih mjesta

Najčitanije iz rubrike