Osijek
U DJEČJEM VRTIĆU MAK

Mali osječki vrtićarci u narodnim nošnjama pjevali slavonske bećarce
Objavljeno 30. listopada, 2014.

U Dječjem vrtiću Mak održano je 18. dječje slavonsko sijelo, pod geslom “... ide lola i piva bećarac...”, u sklopu kojega su vrtićarci u narodnim nošnjama izveli prigodan program. Pjesma, ples, prikazi slavonskih običaja i ukusne slastice prema receptima baka i prabaka obilježili su tako dan za desetke mališana i roditelja.

Manifestacija je svečano otvorena pjevanjem bećarca, na koje se nastavio nastup “Igra kola u dvadeset i dva”, koji su izvela djeca iz skupine Ježić, potom su vrtićarci iz skupine Bubamare zaplesali kolo na pjesmu “Sirotica”, a djeca iz skupine Žabice izvela su scenski nastup “Kolom peri pero”.

Male snaše i bećare tom je prigodom pozdravio i gradonačelnik Ivan Vrkić, koji je pohvalio kako njihove napore tako i napore teta vrtića da slavonsku tradiciju zadrže u mislima i srcima novih generacija. Kako je istaknuto, sijelo se održava svake godine krajem listopada, a riječ je o događaju kojemu se djeca, roditelji i odgojitelji uvijek vesele, s obzirom na to da spaja cijeli niz aktivnosti. Djeca uživaju i uoči i nakon manifestacije, a sve se događa s ciljem očuvanja slavonske tradicije i svega onoga čemu vezano uz nju prijeti zaborav.(I.Sl.)

Možda ste propustili...

DUBRAVKA BIUK. V.D. PREDSTOJNICE KLINIKE ZA OČNE BOLESTI KBC-A OSIJEK

Uložili smo puno truda kako bismo čekanje na operaciju mrene skratili na 180 dana

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

Najčitanije iz rubrike