Osijek
STUDENTSKI CENTAR

Više od tisuću studenata dobit će 147 kuna mjesečne subvencije
Objavljeno 31. listopada, 2014.

Protekloga tjedna Studentski centar Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku raspisao je natječaj za utvrđivanje prava na subvencionirani privatni smještaj redovitih studenata u tekućoj akademskoj godini.

Tomislav Ravlić, voditelj Poslovne jedinice Smještaj studenata u STUC-u, ističe kako je riječ o standardnih 147 kuna mjesečno potpore, a takvih je studenata ponovno oko tisuću. Da je i tih naoko nevelikih 147 kuna u ovoj gospodarskoj recesiji mnogima puno, dokazuje i činjenica kako se prošlih godina za dobivanje te subvencije prijavilo oko 1200 studenata, a sada u Centru očekuju približan, a možda i veći broj. Potvrđuju nam to i sami studenti.

“Nisam uspio upasti u dom pa ću se javiti na ovaj natječaj. Čuo sam da subvenciju dobiju gotovo svi koji se prijave, a sigurno neću baciti 150 kuna mjesečno", kaže student ekonomije Slaven. Studentica poljoprivrede Marina pak ističe kako privatni smještaj (najam plus režije) plaća 1700 kuna mjesečno, a ovo bi joj pokrilo manji ali ipak dio iznosa. “U ovoj situaciji ni 147 kuna nije malo. Zato ću se javiti na natječaj i nadam se da ću dobiti subvenciju”, kaže.

Naime, za subvenciju mogu kandidirati svi redoviti studenti koji nisu uspjeli "upasti" u jedan od dva osječka studentska doma, gdje se ležajevi plaćaju 300 odnosno 500 kuna mjesečno. Natječaj je otvoren od 3. do 21. studenoga 2014., a rezultati će biti objavljeni najkasnije deset dana nakon njegova zaključenja, odnosno nakon što povjerenstvo razmotri sve pristigle prijave. Kandidati će potom imati rok od osam dana za slanje eventualnih žalbi na rezultate. Pravo sudjelovanja u natječaju imaju svi redoviti studenti s prebivalištem izvan Osijeka.

“Kada sve zaključimo, već uobičajeno, mi ćemo subvencije, koje iznose 147 kuna mjesečno, za prva tri mjeseca, dakle listopad, studeni i prosinac 2014., odmah u prosincu ili siječnju retroaktivno isplatiti na račune studenata koji ih uspiju dobiti. Ostale iznose, do kraja akademske godine, isplaćivat ćemo mjesec po mjesec”, najavljuju u STUC-u.

Tomislav LEVAK
Usvojene žalbe 18 studenata za smještaj u domove

Nakon nedavno zaključenog natječaja za smještaj studenata u domove Povjerenstvu za žalbe za raspodjelu mjesta u studentskim domovima za akademsku godinu 2014./2015. u predviđenom roku pristigle su ukupno 102 žalbe. Nakon analize i provedenog postupka utvrđeno je kako je 98 žalbi pravovaljano, a po dvije su nepravovremene ili nepotpune. Povjerenstvo za žalbe na kraju je prihvatilo 18 žalbi kao osnovane te su njihovi podnositelji ostvarili pravo na smještaj u studentskim domovima, o čemu će biti obaviješteni e-mailom i pismenim putem.

Možda ste propustili...

“OPERA PERDUTA” U ARHEOLOŠKOM MUZEJU

Humanitarni koncert za udrugu “Moje dijete”

KOD SPOMEN-OBILJEŽJA U PERIVOJU KRALJA TOMISLAVA

79. obljetnica oslobođenja Osijeka od fašista

HRVATSKO DRUŠTVO ZA BUBREG HRVATSKOG LIJEČNIČKOG ZBORA

Kongres nefrologa od 12. do 14. 4.

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana