Regija
OTVOREN LOKALNI INVESTICIJSKI INFOPUNKT

Županja, Bošnjaci, Drenovci
i Vrbanja zajedno do ulagača
Objavljeno 30. listopada, 2014.

ŽUPANJA – U Županji je otvoren ured Lokalne agencije za razvoj Vjeverica d.o.o. Drenovci, u kojem je uspostavljen lokalni investicijski infopunkt. Riječ je o projektu čiji je cilj unaprjeđenje poduzetničkog okruženja na području grada Županje i općina Bošnjaci, Drenovci i Vrbanja. Namjera je, pojašnjava direktorica Vjeverice, koja je i nositelj projekta, Ana Cvitković-Komesarović, uspostavati platformu za unaprjeđenje investicijske klime. Projekt je financiran dijelom u okviru programa Poduzetnički impuls 2014. od Ministarstva poduzetništva i obrta, a dijelom iz sredstava grada Županje i općina Drenovci, Bošnjaci i Vrbanja.

- Lokalni investicijski infopunkt otvoren je za sve građane Županje i spomenutih općina i ondje mogu dobiti sve informacije vezane uz investicije i razvojne projekte. Moramo pohvaliti činjenicu da Županja ima najveće izvozne grane u Vukovarsko-srijemskoj županiji, i uspješni primjeri poduzeća s područja naše županije upravo su iz Županje - kaže Cvitković-Komesarović.

Dodaje da lokalni invensticijski infopunkt može pomoći upravo na otvaranju novih tržišta. U pripremi je vrlo moderan interaktivan WEB portal, gdje će investitori na jednom mjestu moći pronaći sve ono što je najzanimljivije na području koje pokriva, saznati koja su perspektivna poduzeća i sektori koji imaju mogućnosti za rast i razvoj.

- Izradit ćemo i plan privlačenja investicija s proaktivnim akcijskim planom i s jasno definiranim zadaćama, ne samo za svaku jedinicu lokalne samouprave, nego i nas kao agencije, kako potaknuti investicije, kako dovesti nove ulagače i time otvoriti nova radna mjesta - najavljuje Cvitković-Komesarović.

U sklopu projekta Lokalni investicijski infopunkt, koji će se provoditi do kraja srpnja sljedeće godine, bit će organizirani i prateći trening-programi. Između ostaloga i ciklus treninga za gospodarstvenike, gdje će dobiti osnovne informacije kako izvoziti i koje su specifičnosti izlaska na strano tržište u odnosu prema poslovanju na domaćem terenu.

Ured u Županji otvoren je svakim radnim danom od 7 do 15 sati u prostorijama Grada (J.J.Strossmayera 1, soba br. 3). M. Lešić Omerović

Proizvodi od voća, povrća i brašna

Vrlo značajan projekt u koji je uključena Lokalna agencija za razvoj Vjeverica, jest i Poljoprivredni poduzetnički inkubator Drenovci, koji je u provedbi od 1. listopada ove godine i trajat će do listopada 2016. Riječ je o velikom infrastrukturnom projektu vrijednom oko 12,5 milijuna kuna, od čega je 99 posto financirano EU novcem. Projekt je prijavila Općina Drenovci, a partneri su Vukovarsko-srijemska županija, Agencija Vjeverica te Poduzetnički inkubator Bios. U sklopu projekta bit će sagrađene upravna zgrada i multifunkcionalna hala, a najvažnije je to što će biti opremljena dva edukacijsko-proizvodna postrojenja s kompletnom opremom za preradu proizvoda od voća i povrća i preradu proizvoda od brašna.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike