Regija
U OSNOVNOJ ŠKOLI “NIKOLA TESLA” U MIRKOVCIMA

Otvorena učionica budućnosti
Objavljeno 31. listopada, 2014.

MIRKOVCI - OŠ “Nikola Tesla” iz Mirkovaca upisana je na kartu škola koja od jučer imaju pametnu učionicu, odnosno učionicu budućnosti, koju su zajednički otvorili Microsoft i CARNet s partnerima. Ravnatelj škole Anto Vidović istaknuo je veliku važnost te učionice za bolji rad učenika.

- Ovom učionicom otvorili smo novu viziju škole u obrazovanju učenika i ovo će uvelike osuvremeniti rad. Učionica ima pametnu ploču i 20 tableta koji su međusobno umreženi. Kad govorimo o pojmu pametna ploča, možemo reći da ona sadržava sve funkcije na jednom mjestu. Škola ima 300 učenika i već smo napravili raspored korištenja učionice budućnosti - istaknuo je Vidović.

- Kao partner Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, CARNeta te tvrtki Asbis i 3Pro, tvrtka Microsoft je zainteresirana da djeca, studenti u budućnosti, rade na alatima koji će ih dočekati na poslu i da se proširi važnost značenja obrazovanja za budućnost Hrvatske. Bez obrazovanog kadra Hrvatska neće imati svoju budućnost - rekao je Ivan Vidaković, direktor tvrtke Microsoft Hrvatska.

CARNet već niz godina sudjeluje u ovakvim projektima, što je potvrdio i ravnatelj CARneta Zvonimir Stanić, koji je, između ostalog, rekao:

- Vrijednost opreme koja je donirana školi u Mirkovcima je oko 10.000 eura, a to je financirano sredstvima tvrtke Asbis i 3Pro te tvrtke Microsoft Hrvatska.M.Kokaj

KAKO RADI PAMETNA PLOČA

Pametna ploča specifična je zbog više razloga. Recimo, ne može se, kao do sada u informatičkim učionicama, igrati na kompjuteru a da se ne zna što učenik radi. Preko ploče nastavnik ima uvid u svako računalo. Učenik se više ne mora javljati dizanjem ruke, nego postoji opcija preko tablet-računala pri čemu se klikne na ikonu i nastavnik ima zabilježeno na pametnoj ploči tko se javio. Kad se piše Ispit, lijepo se vidi tko je gotov s ispitom, tko je pri kraju, a tko je na kojem zadatku zapeo.

Možda ste propustili...

SKUPŠTINA UDVDR-A DONJI MIHOLJAC

Članstvo udruge raste, no nema mlađih članova

U INDUSTRIJSKOJ ZONI STRIZIVOJNE

Kvadrat euro, razlika do realne cijene de minimis

CESTA MAĐARSKA - BELI MANASTIR

Obavljeno približno 50 posto zemljanih radova

Najčitanije iz rubrike