Regija
GRAD POŽEGA ULOŽIO MILIJUN KUNA

Uređeno mjesno groblje za četiri naselja
Objavljeno 31. listopada, 2014.

ŠTITNJAK – Upravo završava uređenje mjesnog groblja smještenog uz cestu Golobrdci - Štitnjak, koje služi za potrebe ukopa četiriju naselja - Novog Štitnjaka, Marindvora, Štitnjaka i Golobrdaca.

– Vrijednost radova je oko 60.000 kuna, a sad se uređuje parkiralište ispred groblja i staza kroz groblje do kapelice. Tim radovima završavamo ovogodišnja ulaganja po mjesnim odborima. Rekli smo na početku godine da nam je bitan ravnomjeran razvoj i ulaganja na području Grada Požege te smo kroz gradski proračun nastojali obavljati gradove u svim dijelovima grada. U projekciji proračuna za sljedeću godinu povest ćemo računa o prioritetima mjesnih odbora i riješiti sve ono što budemo mogli, a projekte i kandidirati na natječaje u Mjerama ruralnog razvoja. Posebno se to odnosi na zahvate koji traže veća financijska sredstva – istaknuo je gradonačelnik Vedran Neferović.

- Ove godine ulaganja u mjesne odbore su oko milijun kuna, a radi se uglavnom o niskogradnji, nasipavanju lokalnih putova, grobljima, kao ovom i onom u Alagincima, a prema prijedlozima koji su od mjesnih odbora došli u Grad Požegu. Ukupno su izvedeni radovi u 22 mjesna odbora - rekao je dogradonačelnik Mario Pilon.

Stoga pozivaju vodstvo mjesnih odbora da šalju svoje prijedloge za potrebne radove te da se aktiviraju i oni pasivniji odbori koji nisu napravili planove i zahtjeve za radove. O nekim potrebama stanovnika Grad Požega će se i sam skrbiti svojim aktivnostima, bez obzira na nedostatak zahtjeva iz mjesnih odbora.(AGM Kruna)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli