Regija
UNIŠTEN JEDINI IZVOR PRIHODA OBITELJI HEMETEK

Posječeno im 137 mladih
voćaka na vrhuncu uroda
Objavljeno 30. listopada, 2014.
Posječene voćke ostavljene su u voćnjaku, ništa nije ukradeno

LADIMIREVCI – Nizu bizarnih, nerijetko šokantnih primjera razbojstava, krađa, uništavanja i prijevara na našim prostorima o kojima mediji gotovo svakodnevno izvještavaju, pridružuje se i priča iz Ladimirevaca - vlasnik voćnjaka ostao je bez čak 137 voćaka koje su posječene, ali ne i ukradene!

Ladimirevčanin Ivica Hemetek (55) u četvrtak, 9. listopada, kao i mnogo puta do sada došao je obaviti posao u svom voćnjaku koji se nalazi uz cestu Valpovo - Ladimirevci. Otključavši ograđeni vrt, na ulazu isprva nije niti primijetio ništa čudno - dok nije pristupio prvim stablima.

- Ostao sam u šoku vidjevši da je iza prvih nekoliko redova masa polegnutih mladih stabala. Kako su stabla ležala na tlu, u prvi mah mi je sve to izgledalo kao da je kroz voćnjak prošla pijavica, no tek kada sam se približio, vidio sam pravi uzrok horora u mome voćnjaku: stabla su posječena ručnom pilom i sjekiricom, a to je učinjeno na čak 137 mladih voćaka: trešnjama, višnjama, šljivama, lješnjacima - ogorčeno se prisjeća Ivica, pokazujući nam posljedice vandalskog čina kakav se ne pamti na ovim prostorima.

Ivica je odmah pozvao policiju, čiji su službenici napravili zapisnik, nakon čega je Ivica podigao kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

- Ni danas mi zapravo nije jasno što je ovdje posrijedi. Da je recimo riječ o velikim stablima koja su posječena i ukradena za ogrjev, još bih to i razumio. No više je nego jasno da je ovo napravljeno s jasnim ciljem da me se ošteti i da mi se pošalje određena poruka ili upozorenje! - odriješit je Ivica, koji naglašava da ni s kim nije u svađi i da ni na koga ne sumnja.

- Što god bio razlog, meni to nije nikakva ni utjeha ni satisfakcija, jer su posječena stabla koja sam s toliko ljubavi sam uzgojio i posadio prije šest godina i koja su sada bila na vrhuncu roda. Policija je nakon očevida štetu procijenila na oko 5000 kuna, no ako se u obzir uzme koliko ću zapravo u budućnosti izgubiti bez uroda i koliko će mi novca i godina trebati da voćnjak dovedem u stanje u kakvom je bio prije ovoga, jasno je da je šteta više nego deset puta veća - nemoćan je Ivica, čijoj je obitelji upravo ovaj voćnjak bio jedini izvor prihoda, nakon što je prije nekoliko godina ostao bez posla.

Lidija ANIČIĆ
Stradao “zabunom”?

Seoske priče sve su glasnije i uglavnom idu u smjeru da je zapravo Ivica možda “greškom” stradao, da su “drvosječe” upale u krivi voćnjak i da je na meti zapravo bio netko drugi. Kažu i da su počinitelj(i) za taj “posao” iskoristili noć s mjesečinom i da im je za toliku štetu trebalo najmanje tri sata sječe – ako je bio jedan počinitelj.

Policija je štetu procijenila na oko

5

tisuća kuna, no budući da obitelj ostaje bez zarade i da mora podizati novi voćnjak, ona je višestruko veća

Stabla trešnje, višnje, šljive, lješnjaci... posječena su ručnom pilom i sjekiricom

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ROBERT JANOVIĆ PONUDIO TRAŽENU USLUGU

Ostao bez posla pa imanje preuredio u - Salaš za pse

2

PRVA LOPTA ZA 20-AK DANA?

Čeka se licenca za umjetni travnjak na pomoćnom igralištu

3

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli