Mozaik
NOĆ VJEŠTICA U KAFIĆIMA I KLUBOVIMA

Brojni Halloween tulumi u Osijeku
Objavljeno 31. listopada, 2014.

Proslava Halloweena ili Noći vještica, koji se obilježava 31. listopada, dakle noć uoći blagdana Svih svetih, proteklih godina postala je iznimno popularna i na ovom području, tako i Osijeku, premda je riječ o prazniku "uvezenom" iz keltskih običaja, odnosno zemalja s engleskog govornog teritorija. Njegovoj popularnosti zasigurno pridonosi i "morbidni" predznak, odnosno uvriježeno maskiranje u likove i pojave s mračnim i smrtonosnim predznakom, poput vještica, vampira, zombija i sličnoga. Stoga će i niz osječkih kafića i klubova u noći između petka i subote organizirati Halloween partyje posvećene ovom običaju. Možda i najveći među njima je onaj koji će se pod nazivom "Alice In Wonderland" (Alisa u zemlji čudesa) održati u kinu Europa, u organizaciji Campus caffea koji ujedno slavi i godišnjicu svojeg rada. Posjetitelje čeka tematski uređen prostor, nastupi dvojice Osječana, Dan Dallyja (warm up) i Jazzy Rosscoa (house i deep house glazba), dok iz Zadra stiže vrhunski DJ Aldo Morro.

- Uz odličnu ekipu DJ-eva atmosferu će dodatno podizati legendarni MC i komičar Marko Petar Orešković. Iako maske zbog velikog broja ljudi neće biti obvezne, organizrat ćemo izbor za najbolju masku, koja ne mora biti vezana uz temu - najavljuju organizatori, uz dodatak kako cijena ulaznica na dan partyja iznosi 40 kuna.

Tradicionalni Halloween party organizira i caffe-bar Cadillac, a ponuda mu je zanimljiva: za sve djevojke do 23 sata besplatna rakija, bogate nagrade za najbolje maske i cjelovečernja svirka benda Plagijat uz domaće i strane rock-hitove - Majke, Opća Opasnost, Deep Purple, Azra, The Doors i drugi. Svakoga tko napravi račun od 150 kuna, Cadillac i Karting Portanova daruju karting vožnjom u vrijednosti 50 kuna. Proslavu Noći vještica, ovaj put u hotelu Royal s početkom u 22 sata, organizira i ekipa koja je prošlih godina provela niz odličnih Halloween partyja u Big Benu, Planu B, Cadillacu, Kazamatu i Šećeranskom domu. "Očekuje vas vraška zabava kao i svake godine do sada", poručuju i najavljuju niz odličnih DJ-eva: u 22 sata nastupa Sheepatz, u ponoć Omer, u 2 sata Pips, a u 4 sata Sly (disco / electro / house / techno). Maska ili kostim su obvezni, ulaz do ponoći stoji 20, a nakon ponoći 30 kuna. Fešte s istom ili sličnom "strašnom" tematikom predviđene su u još mnogim kafićima i klubovima – Tufni, Zelenom zubu, Beckersu, Roko caffeu, Epicu, Barcelona pubu, Akiju, Exitu, Voodoou, Iguani, Excaliburu, Moto Rock Clubu, Noxu, Haremu, Fort Pubu, Oxygeneu, Hiru i drugima.T.Levak

Dječji party u kinu Urania

Pod veselim sloganom "Dozzzzujite s djecom na extra super cool Halloween party" Kinematografi Osijek u kinu Urania u petak organiziraju zabavu za djecu. U 17 sati održat će se projekcija filma "Pčelica Maja", uz snižene cijene ulaznice za djecu i odrasle (20 i 16 kuna), a od 18 do 20 sati održat će se 'Maja the Bee Halloween" Party. "Maskirajte se, odjenite se u pčelice i priuštite vašim najmlađima zabavu u veselom društvu uz ples, crtanje i bojenje. Nemojte im otkriti tajnu: iznenadit ćemo ih animatorom u originalnom kostimu Pčelice Maje!", poziva Marijana Bošnjak, direktorica Kinematografa Osijek.

Možda ste propustili...

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

Najčitanije iz rubrike