TvObzor
PICKBOX NAS VODI U BIJELU KUĆU

Državna tajnica
Objavljeno 31. listopada, 2014.
Téa Leoni (Španjolski engleski, Gola istina) je Elizabeth McCord, novoimenovana američka ministrica vanjskih poslova, koja je naslijedila ured i poslove svojeg prethodnika koji je poginuo pod sumnjivim okolnostima

Vezani članci

TEA LEONI, ZVIJEZDA NOVE SERIJE

Sanjala sam da ću postati državna tajnica

Nova CBS-ova serija “Državna tajnica” (u originalu “Madam Secretary”), u SAD-u je premijerno prikazana 21. rujna, a od 19. listopada ekskluzivno je dostupna na Pickboxu u rubrici Hotbox. Ovime je Pickbox za svoje korisnike osigurao ekskluzivnu mogućnost praćenja najgledanije američke serije samo 24 sata nakon Amerike, i to šest mjeseci prije nego što će bilo koja druga televizija moći emitirati novi televizijski hit Morgana Freemana.

Oskarovac Morgan Freeman, jedan od deset glumaca s najvećom zaradom do sada, u filmskoj industriji ima kultni status. Kao izvršni producent serije zadužen je da se u seriji pojave najeminentniji glumci, a budući da se s Téom Leoni upoznao na snimanju filma “Žestoki udar” (Deep Impact), gdje je on glumio predsjednika Becka, a Leone mu je bila partnerica, odabir glavne glumice za seriju nije bio težak. Uz glumačku ekipu koju je okupio u seriji, nada se da će serija ponoviti uspjeh “Zapadnog krila” (West Wing).

Odvažna i odlučna žena

Téa Leoni u ulozi Elizabeth McCord, odvažne i odlučne novoizabrane ministrice vanjskih poslova najmoćnije države na svijetu, u Državnoj tajnici pametnija je, brža i hrabrija od svih koji je okružuju dok rješava vanjskopolitičke krize jednu za drugom. Kao i svaka moderna žena, Elizabeth je rastrgana između posla i obitelji, dok suradnici neprestano propitkuju i sumnjaju u svaku njezinu odluku. U neprijateljskom okruženju na poslu, gdje svaki suradnik ima neku skrivenu namjeru, ministrica McCord uvijek uspijeva zadržati smirenost i ne upletati se u svađe. Američki su gledatelji u liku Elizabeth prepoznali romantiziranu Hillary Clinton, ali za razliku od nje, Elizabeth ne samo da ne zanima predsjednička pozicija, ona čak nije željela biti šefica diplomacije.

Razbijanje stereotipa

Elizabeth je bivša CIA-ina analitičarka koja je postala sveučilišna profesorica i sa suprugom, također sveučilišnim profesorom, živi na farmi konja s dvoje tinejdžera. Posao u CIA-i napustila je iz etičkih razloga, čime je zapravo pokazala da je najmanje podobna za posao u politici. Srce serije predstavlja bračni odnos para McCord, a autori tvrde da će njihov odnos kroz cijelu seriju funkcionirati odlično jer je previše serija koje pokazuju kako je za ženu nemoguće imati uspješnu karijeru i istodobno skladan brak. Autorica serije Barbara Hall (“Domovina”, “Sutkinja Amy”, “Chicago Hope”) kaže da je važno razbiti taj stereotip prema kojem žena s uspješnom karijerom ne može biti i privatno sretna.

Nova CBS-ova serija “Državna tajnica”, s 12,66 milijuna gledatelja, u Americi je po gledanosti pretekla čak i “Dobru ženu”, koju je gledalo 11,20 milijuna Amerikanaca.

Pripremio: Nikola KUČAR
MADELEINE ALBRIGHT KAO INSPIRACIJA ZA ULOGU

Pripremajući se za ulogu ministrice vanjskih poslova, koju mnogi u Americi povezuju s Hillary Rodham Clinton, Téa Leoni zapravo se savjetovala s Madeleine Albright, dobrom prijateljicom Tima Dalyja, koji nastupa u ulozi Elizabethina supruga Henryja McCorda. Madeleine Albright, ministrica vanjskih poslova za vrijeme predsjednika Clintona, a ujedno i prva žena na toj poziciji u povijesti Sjedinjenih Država, bila je među uzvanicima na premijeri u Washingtonu 19. rujna, sudjelovala je u fotografiranju s ekipom serije te izjavila da je veseli što su se počele snimati serije koje prikazuju kako funkcioniraju državne institucije, unatoč tome što su neke situacije na televiziji ipak malo pretjerane.

GLAVNE ULOGE

Glavne uloge u serijalu tumače Téa Leoni (Elizabeth Adams McCord), Tim Daly (Henry McCord), Bebe Neuwirth (Nadine Tolliver), Željko Ivanek (Russell Jackson), Patina Miller (Daisy Grant), Erich Bergen (Blake Moran), Geoffrey Arend (Matt Mahoney), Katherine Herzer (Alison McCord) i Evan Roe (Jason McCord).

Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

Najčitanije iz rubrike