TvObzor
HRT : SERIJA "PAD"

Napeti psihološki triler
Objavljeno 31. listopada, 2014.
U prvoj glavnoj ulozi u triler seriji nakon “Dosjea X”, Gillian Anderson je s jednakom predanošću oživjela lik Stelle Gibson, vrlo uspješne i ambiciozne inspektorice za umorstva

Dobitnica Emmyja i Zlatnog globusa Gillian Anderson (“Bleak House”, “Great Expectations”), tumači glavnu ulogu u ovom napetom psihološkom trileru o dvoje "lovaca": jedan je od njih masovni ubojica koji napada nasumce odabrane žrtve, a drugi je "lovac" istaknuta inspektorica kojoj je zadatak tog ubojicu uhvatiti.

Ambiciozna inspektorica

U prvoj glavnoj ulozi u triler seriji nakon “Dosjea X”, Gillian Anderson je s jednakom predanošću oživjela lik Stelle Gibson, vrlo uspješne i ambiciozne inspektorice za umorstva. Jamie Dornan (“Once Upon A Time”, “Marie Antoinette”) glumi Paula Spectora, nemilosrdnog ubojicu kojem inspektorica Gibson pokušava ući u trag.

Gledatelji odmah saznaju da je počinitelj Spector koji se skriva iza maske brižnog supruga i oca, no potajno vreba žene u okolici Belfasta. Policija te zločine još nije povezala pa istraga ne napreduje. Zbog toga pozivaju inspektoricu Gibson iz londonske policije kako bi u 28 dana provela detaljnu reviziju istrage. Ona gotovo odmah otkriva da su svi ti zločini povezani.

Utrka s vremenom

Budući da je došla izvana, mjesni je detektivi dočekuju s određenom dozom neprijateljstva, ali inspektorica Gibson ubrzo dokazuje kako dobro razumije psihologiju masovnih ubojica te zna kako ih uhvatiti. Njezina ekipa, u kojoj je, između ostalih, i patologinja Reed Smith (Archie Panjabi, serija “Dobra žena”), detaljno istražuje ovaj slučaj te otkriva vrlo složene odnose među osobama koje su povezane s ubojstvima. Tijekom istrage saznaju više o ubojičinoj obitelji, ali i obitelji žrtava.

Otkrivajući kako djeluje moderna ekipa vrhunskih istražitelja kada se suoči s noćnom morom svakog policajca, ova intrigantna serija više nalikuje na igru mačke i miša nego na klasičan kriminalistički zaplet. Kako se radnja odvija, lov na ubojicu postaje sve napetiji, a istražiteljske vještine inspektorice Gibson bit će na kušnji do krajnjih granica. Njezina će ekipa u utrci s vremenom dati sve od sebe ne bi li uhvatili Spectora prije nego što ubije svoju sljedeću žrtvu.

Pripremio: Nikola KUČAR
PRVA EPIZODA

Inspektorica Stella Gibson odlazi u Sjevernu Irsku kako bi pomogla u istrazi ubojstva žene u Belfastu. Dok ona putuje iz Londona, gledatelji saznaju više o ubojici - Paulu Spectoru. On vješto provaljuje u zamračenu kuću mlade pravnice Sarah Kay te ostavlja svoju "posjetnicu" - slaže Sarino rublje na njezin krevet. Kad se Sarah vratila kući, šokirana pozove policiju, ali detektivi Dani Ferrington i Brian Stone ne mogu pronaći nikakav znak provale pa odlaze ništa ne sumnjajući. Kada se Spector vrati kući, upoznajemo osobu nimalo sličnu čudovištu koje smo vidjeli ranije. Kod kuće ga dočekuje dvoje djece i žena puna ljubavi. Sljedećeg dana inspektorica Gibson stiže u Belfast. Dočeka ju zamjenik načelnika Jim Burns koji ju upoznaje s njezinim timom, detektivima Garrettom Brinkom i Jerryjem McElroyjem. Proučavajući slučaj, Gibson otkriva sličnosti s ubojstvom starim 18 mjeseci. Zaključivši da je to djelo istog čovjeka, ona uvjerava Burnsa da Belfastom hara masovni ubojica.

U međuvremenu, ubojica se priprema za sljedeći napad. Potajice uhodi Saru Kay...

GLUMAČKA POSTAVA

Glavne uloge u serijalu tumače Gillian Anderson (Stella Gibson), Jamie Dornan (Paul Spector), Archie Panjabi (Reed Smith), John Lynch (Jim Burns), Simon Delaney (Jerry McElroy), Laura Donnelly (Sarah Kay) i Stuart Graham (Matt Eastwood). Scenarij potpisuje Allan Cubitt, redatelj je Jakob Verbruggen, a izvršni producenti Allan Cubitt, Justin Thomson-Glover i Patrick Irwin.

Možda ste propustili...

PSIHOLOŠKI TRILER “KRIVI SPOJ” STIGAO U DOMAĆA KINA

Dopisivanja, moderni dejtovi i opasnost

PREMIJERNO PRIKAZIVANJE NA HTV1 POČINJE OD 15. TRAVNJA

Nova meksička serija “Senjorita ‘89”

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata