TvObzor
HRT

Nemoj nikome reći
Objavljeno 31. listopada, 2014.
Serija prati život sedamnaestogodišnje Helene Jurić koja će vam putem svojeg videobloga dočarati život svojih razrednih prijatelja, njihove međusobne odnose te probleme unutar svoje obitelji

Na Etno farmi kod Samobora, 21. listopada započelo je snimanje nove tv serije za mlade od 12 epizoda pod nazivom “Nemoj nikome reći”, koju za HRT snima producentska kuća Kombinat produkcija. Serija prati život sedamnaestogodišnje Helene Jurić koja će vam putem svojeg videobloga dočarati život svojih razrednih prijatelja, njihove međusobne odnose te probleme unutar svoje obitelji. Helena želi biti filmska redateljica, stoga se radnja serije temelji na njezinom videblogu u kojem kamerom prati probleme s kojima se susreću današnji tinejdžeri poput odrastanja, ljubavi, spolnosti te (ne)komunikacije s roditeljima. Helena se s ocem i majkom seli iz Našica u Zagreb, gdje kreće i u novu gimnaziju te se suočava s novom sredinom, kolegama, profesorima, neplaniranom ljubavi, kao i s problemima roditelja, čiji se odnos po dolasku u Zagreb bitno mijenja.

Prva uloga

U ulozi Helene je mlada glumica Mia Anočić Valentić, kojoj je ovo ujedno i prva uloga u seriji. “Ovo je prvi dan na setu i jako sam sretna što sudjelujem u ovom projektu. Helena je na prvu ruku jedna obična tinejdžerica, no kroz njezine videoblogove vidjet ćemo bolje njezin unutarnji lik, ona je sarkastična i voli se šaliti. U seriji se na neki način rugamo i sapunicama u kojima se sve uljepšava, a mi prikazujemo malo realniju sliku kroz taj sarkazam.”, rekla je Mia.

Njezini roditelji u seriji su Hrvoje Kečkeš i Matija Prskalo, koji su također bili prvog dana na setu. Kečkeš kaže kako je atmosfera na snimanju sjajna te je uvjeren da će sve ići jako dobro. “Scenarij je zahtjevan, prvi put susrećem se s takvom vrstom scenarija gdje ima mnogo digresija, gdje glavni lik puno opisuje stvari i na taj način provodi kroz radnju. Ja glumim jednog prosječnog roditelja, nemam još roditeljskog iskustva, ali mislim da se dobro snalazim”, kazao je Kečkeš.

Brižna majka

Matiji Prskalo povjerena je, kako kaže, uloga brižne majke. “Moj lik stalno bdije nad svojom obitelji, žena je koja bi sve htjela kontrolirati, ali joj to ne uspijeva pa se nekako lomi. Osobno mi se uloga sviđa, način na koji je napisana mi je jasan i blizak. Prepoznajem je kao neku blisku ženu, dobila sam ulogu kakvu na neki način i sam svakodnevno obavljam. Prepoznala sam se u liku Helenine majke”, rekla je Prskalo. Glumačku ekipu osim njih čine i Senka Bulić, Filip Šovagović, Nataša Dorčić, Ankica Dobrić, Nela Kocsis, Bojana Gregorić, Goran Grgić, Petra Dugandžić, Matija Prskalo i Joško Ševo, dok režiju potpisuje Ivan Livaković, koji je uz Andriju Mardešića ujedno i koscenarist.

Foto : HRT
PREMIJERA U VELJAČI 2015-e

Redatelj Ivan Livaković u povodu početka snimanja izjavio je: Sada smo na setu etnosela jer to simbolizira pitoreskno mjesto, što je također svojevrsna satira na sapunice. Humor je ovdje bitna odrednica scenarija”. Dodao je kako će snimanje trajati do prosinca na više lokacija u Zagrebu i okolici, te kako serija nije namijenjena samo tinejdžerima nego i drugim generacijama gledatelja. Urednica serije Maja Gregl najavila je kako ćemo seriju imati prilike vidjeti već u veljači na Drugom programu HRT-a, a svaka od epizoda trajat će po pola sata.

Možda ste propustili...

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

Najčitanije iz rubrike