Tehno
MICROSOFT ODRŽAO CLOUD AND DEVICES DAY

O softveru i uslugama u oblaku za poduzeća
Objavljeno 31. listopada, 2014.

Microsoft Hrvatska u četvrtak je održao Cloud and Devices day u prostorijama svog ureda.

Ovo događanje o softveru i uslugama u oblaku za mala i srednja poduzeća okupilo je 70-ak uzvanika. Čelni ljudi Microsofta održali su prezentacije i radionice kojima su nazočnima potpuno približili poslovanje u Cloudu. Prezentirali su kako postojeća IT rješenja malih i srednjih poduzeća koristiti na drugačiji način te kako korisnici mogu plaćati samo onoliko iznajmljivanih servisa koliko su koristili.

Isto tako, prikazali su na koji način sva rješenja koja se izvode u Microsoftovim data centrima smanjuju potrebu za IT administracijom. Druga važna tema bila je uvođenje novih Cloud rješenja u poslovanje tvrtki, dok je treća bila korištenje postojećih ili novoprepoznatih Cloud rješenja na različitim uređajima i na bilo kojem mjestu. Kroz panel na kojem su sudjelovali stvarni korisnici, stručnjaci za Cloud rješenja te financijski stručnjaci, definirani su neki od vodećih izazova s kojima se vlasnici malih i srednjih poduzeća suočavaju te su predstavljena rješenja u Cloudu.

Microsoftova rješenja u Cloudu troškovno su i tehnološki nadohvat ruke te imaju potencijal pozitivno utjecati na poslovni rezultat. Smanjenje troškova, fleksibilnost korištenja i plaćanja IT-a, izazovi su koji se, korištenjem Clouda, mogu lako i jednostavno u potpunosti riješiti.(M.R.)

Najčitanije iz rubrike