Tehno
MULTIMEDIJA: CANON JE PROŠIRIO SVOJ SUSTAV CINEMA EOS SYSTEM

Canon predstavio EOS C100 Mark II
Objavljeno 31. listopada, 2014.

Canon je proširio svoj sustav Cinema EOS System predstavljanjem modela EOS C100 Mark II.

Utemeljen na uspjehu hvaljenog modela EOS C100, model EOS C100 Mark II značajno je nadograđen proizvod koji nudi poboljšanu kvalitetu slike i veće kreativne mogućnosti uz lakše korištenje i mogućnost bežičnog dijeljenja materijala. Zahvaljujući tehnologiji koja se dosad mogla pronaći u vodećem modelu EOS C500, EOS C100 Mark II nudi moćan slikovni procesor vrhunskih performansi.

Canonov Super 35mm 8,3-megapikselni CMOS senzor uparen je sa slikovnim procesorom DIGIC DV 4 da bi ponudio žive boje i širok dinamički raspon koji je zaštitni znak kamera Cinema EOS, a novi, prošireni ISO raspon od 320 do 102400 omogućuje vrhunske performanse čak i u uvjetima izuzetno slabog osvjetljenja. U kameru je ugrađen i novi sustav za obradu slike koji dodatno poboljšava performanse smanjivanjem efekata interferencije („moiré") i preklapanja („aliasing"), što rezultira oštrijim i jasnijim slikama.

EOS C100 Mark II standardno uključuje pionirsku Canonovu tehnologiju Dual Pixel CMOS AF koja svim korisnicima omogućuje jednostavno fokusiranje i prebacivanje između višestrukih subjekata u kadru. Podržana je i Canonova tehnologija Face Detection AF koja daje dodatne kreativne mogućnosti kroz automatsko prepoznavanje i praćenje lica.[i]

EOS C100 Mark II nudi dva načina snimanja za potrebe različitih vrsta produkcije. Način snimanja Dual Format omogućuje istovremeno bilježenje Full HD snimke u formatima MP4 (do 35 Mbps) i AVCHD (do 28 Mbps) brzinama do 60P. Korisnici mogu odabrati i da se HD i SD snimke pohranjuju na odvojene Secure Digital memorijske kartice radi veće fleksibilnosti i jednostavnijeg dijeljenja. Ove opcije dodatno proširuju kreativne mogućnosti koje nudi EOS C100 Mark II i olakšavaju bilježenje sporih i brzih događaja.

Ugrađena Wi-Fi veza – prvi put u seriji Cinema EOS – osigurava lakše dijeljenje snimaka s kamere nego ikad, zahvaljujući mogućnosti prijenosa datoteka putem FTP-a. Kada situacija zahtijeva brzu predaju materijala, primjerice prilikom snimanja vijesti, način rada Dual Format omogućuje snimateljima da brzo pošalju snimke niske rezolucije izravno s kamere dok se istovremeno zadržava kopija snimke u Full HD rezoluciji.

Kao dio sustava EOS kamera EOS C100 Mark II kompatibilna je i optimizirana za Canonove cijenjene EF objektive i 4K EF filmske objektive, nudeći snagu i svestranost potrebne za odgovaranje na bilo koji kreativni izazov.(M.R.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike