Sport
A-1 LIGA KOŠARKAŠA: VROS U 5. KOLU VEČERAS IGRA KOD ZABOKA

Nakon prve pobjede, a uoči Bedekovčine narastao optimizam Vrijednosnica Osijek
Objavljeno 30. listopada, 2014.

OSIJEK - Naravno da je prva prvenstvena pobjeda popravila raspoloženje u redovima osječkog košarkaškog A-1 ligaša. Vrijednosnice Osijek su nakon tri poraza dočekale i svojih pet minuta za veselje, i to ne protiv bilo koga. Zagreb je glavni favorit za osvajanje prvog mjesta u ovom ligaškom dijelu. Da se dobije takva momčad moraš pružiti vrhunsku partiju, a to je momčad Senada Muminovića i prezentirala prošle nedjelje. No, nema spavanja na lovorikama, novi izazovi su pred vratima, a prvi je večeras u sklopu 5. kola, kada “brokere” čeka gostovanje u Bedekovčini (19 sati). Tamo svoje domaće utakmice igra Zabok, koji će također biti zahtjevan suparnik. U Zagorju se bodovi ne osvajaju lako, ali Osječanima nitko ne može uzeti pravo na optimizam, koji nakon posljednje predstave ima i realne temelje.

- Naravno da je sve lakše nakon što se prekine crni niz. Pobjeda protiv Zagreba nam je bila itekako potrebna za samopouzdanje, a morala je stići nagrada i za dobar rad na treninzima - kaže Luka Pandurić, koji je bio junak pobjede nad “mravima” iz Trnskog. Njegov koš u posljednjoj sekundi skinuo je s njega i suigrača veliki teret, jer da se dogodio četvrti poraz u nizu, uoči Zaboka bi pritisak bio još teži. Posljednja prezentacija pokazala je da Vrijednosnice Osijek mogu pobjeđivati i favorizirane suparnike, a bez obzira na to što je trenutno na začelju A-1 lige, Zabok (ima i utakmicu manje) je na svom parketu u prednosti.

- Odigrao je dosad Zabok tri utakmice, a jednu kod kuće, koju je nakon produžetka dobio kontra Kaštelana. Iskusna je to momčad, posebno opasna na svom parketu. No, ne idemo bez ambicija, a i nakon dobre partije prošlog vikenda, treba pokušati tako igrati u kontinuitetu - naglašava trener Muminović. Ako mu momčad bude i približno na razini izdanja protiv Zagreba, tada se mogu očekivati i dobre vijesti iz Bedekovčine.

Inače, dvoboji 5. kola igraju se u tri termina. U srijedu su rundu otvorili Šibenik - Gorica i Ribola Kaštela Split, danas se igra samo u Bedekovčini, dok se u petak sastaju Alkar (Sinj) - Kvarner 2010 (Rijeka) i Zagreb - Joll JB Šibenik. Slobodan je Slavonski Brod. N. Benčina

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike